2023.09.27, Szerda
SNI-s gyermekek felzárkóztatását segíti a PTE szekszárdi kara és a NeuroHarmónia Fejlesztő Központ együttműködése
Illusztráció: pexels.com

SNI-s gyermekek felzárkóztatását segíti a PTE szekszárdi kara és a NeuroHarmónia Fejlesztő Központ együttműködése

MTI

2022.12.21. 09:00

A megállapodás keretében "a felek minden tanévben közösen szerveznek az érintett gyermekek részleges beilleszkedését biztosító első évfolyamú osztályt az egyetemi kar szekszárdi gyakorlóiskolájában".

A sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek felzárkóztatását segítő oktatási, szakmai program megvalósítása érdekében kötött együttműködési megállapodást a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) és NeuroHarmónia Fejlesztő Központ.

A PTE közleményében azt írta: az intézmény szekszárdi karán országosan is egyedülálló kezdeményezés a magyarországi gyógypedagógiai gyakorlat megújítását célozza, a megállapodás keretében "a felek minden tanévben közösen szerveznek az érintett gyermekek részleges beilleszkedését biztosító első évfolyamú osztályt az egyetemi kar szekszárdi gyakorlóiskolájában".

A megállapodás a gyógypedagógiai képzés és kutatás szempontjából is komoly eredményeket hozhat, ezért a programmal kapcsolatos tapasztalatokat mind a gyógypedagógia szakos egyetemi hallgatókkal, mind a téma iránt érdeklődő gyakorló gyógypedagógusokkal, kutatókkal meg kívánják ismertetni - olvasható az egyetem közleményében.

Helyi hírekPécsi Tudományegyetemegyüttműködési megállapodásNeuroHarmónia Fejlesztő Központgyógypedagógia