2023.03.29, Szerda
Nemzetközi festészeti szimpózium munkáit állítják ki Pécsen
Illusztráció, unslpash.com

Nemzetközi festészeti szimpózium munkáit állítják ki Pécsen

MTI

2023.02.25. 10:00

A tavaly májusban, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben rendezett Színerő - Léptékváltás festészeti szimpóziumon készült alkotásokból nyílik kiállítás márciusban a baranyai vármegyeszékhelyen - közölte a Pécsi Tudományegyetem az MTI-vel.

A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében emlékeztettek: a Színerő - Léptékváltás szimpóziumot Keserü Ilona festőművész, a PTE Művészeti Karának egyik alapító tagjának kezdeményezéseként először több mint tizenöt éve rendezték meg - akkor még - a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra használaton kívüli belső ipari tereiben.

Idővel az esemény jelentős szimpóziummá fejlődött, s több év kihagyás után legutóbb tavaly májusban rendezték meg ismét, immár tizedik alkalommal.

A huszonnégy meghívott magyar és külföldi művész - mások mellett a pécsi művészeti kar jelenlegi oktatóinak és doktorandusz hallgatóinak - részvételével zajló eseményen táblaképnél nagyobb léptékű, sík- vagy térbeli, festészeti technológiák alkalmazásával készülő színes műveket terveztek, illetve valósítottak meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed üres termeiben.

A szimpóziumon készült alkotásokból rendezett, egy hónapon át látogatható kiállítást március 2-án 17 órakor nyitják meg pécsi kultnegyedben található m21 galériában.

Helyi hírekPécsZsolnay Kulturális Negyedfestészet