2024.07.18, Csütörtök

Zsolnay Kulturális Negyed

Szőke Nikoletta Jazzplosion koncert Pécsett

2024.06.26

Kultúra

A montreux- i versenygyőztes, Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta az ország egyik legnépszerűbb jazzelőadója július 18-án, 21 órától lép fel a Metronóm Jazz Klubban.

Kertmozi lesz nyáron a pécsi Zsolnay negyedben

2024.05.24

Helyi hírek

Klasszikusok vetítésével idézik a régi kertmozik hangulatát a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a nyáron - közölte a létesítményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Planetáriumi programok gyermekeknek - Mesék a csillagokról

2024.04.14

Kultúra

A bő félórás előadás az 5–8 éves korosztálynak nyújt csillagászati ismereteket könnyed, játékos formában.

Kezdődik a Csillagászati hét

2024.03.17

Aktuális

A magyar űrhajósjelöltekkel találkozhatnak, és - egyebek mellett - a marsi lét feltételeiről és az univerzumról szerezhetnek ismereteket az érdeklődők a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a március 18. és 24. között zajló Csillagászati héten.

Mesék az űrhajókról: Vilmos egér a világűrben

2024.01.26

Helyi hírek

A kisgyermekek megismerhetik az űrutazás érdekességeit a Zsolnay Negyed programján.

Ismét exkluzív programokat kínál a pécsi kultnegyed

2023.09.11

Kultúra

Egyebek mellett  tárlatvezetésekkel, gyerekprogramokkal, koncertekkel, bűvészekkel, akrobata előadásokkal és tűzshow-val várják a Zsolnay Negyed Éjszakája elnevezésű rendezvény látogatóit a pécsi kulturális létesítménybe szeptember 16-án.

Ismét játszótérré alakul át a pécsi kultnegyed gyereknap alkalmából

2023.05.12

Helyi hírek

TÖbbek között mászófal, óriáscsúszda, több ugrálóvár, motoros bemutató, bábszínház, vívás, sakk és a Vissza a jövőbe-filmekből ismertté vált autó, a DeLorean DMC-12 egy példánya is várja a látogatókat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a hónap utolsó hétvégéjén, a gyereknap alkalmából.

Csaknem negyven programmal rendezik meg a hagyományos pécsi Zsolnay Pikniket

2023.04.21

Helyi hírek

Csaknem negyven, javarészt szabadtéri és ingyenes kulturális és családi programot kínál az érdeklődőknek az idei Zsolnay Piknik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben május 20-án és 21-én - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Nemzetközi festészeti szimpózium munkáit állítják ki Pécsen

2023.02.25

Helyi hírek

A tavaly májusban, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben rendezett Színerő - Léptékváltás festészeti szimpóziumon készült alkotásokból nyílik kiállítás márciusban a baranyai vármegyeszékhelyen - közölte a Pécsi Tudományegyetem az MTI-vel.

Koncertekkel, gyermekprogramokkal és a környék legjobb boraival várják a Pécsi Napok fesztivál látogatóit

2022.09.18

Helyi hírek

A Széchenyi téren és a Zsolnay Kulturális Negyedben zajló rendezvény látogatói harminc gasztronómiai kitelepülő bőséges étel-ital kínálatából és több mint húsz kézműves portékáiból válogathatnak majd.

A világűr és az ember témája köré szerveződő kiállítás nyílik a pécsi kulturális negyedben

2022.05.23

Helyi hírek

A kiállításon az érdeklődők minden érzékükre ható, fotókból, videókból, tér-, hang- és fényinstallációkból álló interaktív "űrélményt" élhetnek át.

Kalandozás a csillagos égbolton a Zsolnay Planetáriumban

2022.04.18

Helyi hírek

Digitárium segítségével egy pontos égboltképet kap a látogató, melyet derült idő esetén a valóságban otthon is megfigyelhet.

Nemes Csaba festőművész munkáiból nyílik kiállítás a pécsi kulturális negyedben

2021.10.15

Helyi hírek

A tárlat csaknem száz művön keresztül mutatja be, hogy Nemes Csaba művészete milyen sokféle formát, témát ölelt fel az elmúlt évtizedekben.

Újra lesz családi fesztivál a pécsi Zsolnay-negyedben

2021.07.31

Helyi hírek

A rendezvényen fellép mások mellett az Apacuka, a Szélkiáltó, a Kolompos, a Csurgó együttes, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Rutkai Bori Banda, továbbá Szalóki Ági.

Hetvenöt éves grafikusművészek plakátkiállítása Pécsen

2021.05.24

Helyi hírek

A kiállításon összesen több mint 75 plakát látható, amelyek tematikája igen sokszínű.     

Jacques Villeglé kiállítása Pécsett

2024.06.18

Kultúra

A város falain (1947-2021) címmel a pop art és street art stílusban alkotó Jacques Villeglé több mint 140 alkotásából nyílik kiállítás csütörtökön Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben található m21 galériában.

Harminc helyszínen kínál programokat a júliusi Zsolnay Fényfesztivál Pécsen

2024.05.12

Helyi hírek

Harminc helyszínen kínál programokat városszerte az idén július 4. és 7. között immár nyolcadik alkalommal zajló pécsi Zsolnay Fényfesztivál. A rendezvény legnagyobb attrakciójának számító nemzetközi fényfestő verseny témája ezúttal a Rubik-féle bűvös kocka lesz - közölték a szervezők csütörtökön.

E78 - Zenekarával tér vissza szülővárosába Tommy Katona

2024.03.25

Helyi hírek

Blues-rock dalokat, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, ZZ Top és saját szerzeményeket is játszik a Texas Flood pécsi koncertjén.

Bemutatkozási lehetőség fiatal alkotók számára

2024.02.17

Kultúra

A Pécsi Galériák és a Kortárs Junior pályázati felhívást tett közzé felsőoktatási szintű művészeti képzésben résztvevő, 25 év alatti hallgatók, hallgatói csoportok számára.

A gyógyító kreativitástól a mesterséges intelligenciáig: idén is jön az Art&Science rendezvénysorozat Pécsre

2023.10.11

Helyi hírek

A művészetek, a tudomány és a mesterséges intelligencia kapcsolatára fókuszál a PTE Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének Art&Science idei programsorozata, melyet október 10-19. között rendeznek Pécs több helyszínén.

Félszáz programmal készül a pécsi Szamárfül Fesztivál

2023.08.11

Helyi hírek

Mintegy ötven programmal, koncertekkel, bábszínházi előadásokkal, kreatív foglalkozásokkal várja a családokat a pécsi Szamárfül Fesztivál augusztus 25. és 27. között - közölte a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nkft. az MTI-vel.

Több mint száz programmal várják a júliusi Zsolnay Fényfesztivál látogatóit Pécsen

2023.05.03

Helyi hírek

Több mint 100 programmal, nemzetközi fényfestőversennyel, meghökkentő fényinstallációkkal várják a látogatókat július 6. és 9. között Pécsen, az immár hetedik alkalommal megrendezett Zsolnay Fényfesztiválon - közölték a szervezők a rendezvényt bemutató szerdai pécsi sajtótájékoztatón.

Újra teljes nyitva tartással várja látogatóit a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

2023.04.06

Helyi hírek

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed újra teljes nyitvatartással, számos kedvezménnyel és programmal, minden héten kedd és vasárnap között várja a látogatókat.

Több mint félmillióan látogattak el a pécsi Zsolnay Örökségkezelő programjaira és helyszíneire tavaly

2023.01.31

Helyi hírek

Több mint félmillió ember látogatott el a pécsi kulturális holding, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) helyszíneire, rendezvényeire tavaly, annak ellenére, hogy az év első hónapjait még a pandémia miatt elrendelt korlátozások jellemezték - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Koncertek, gyermekfoglalkozások, különleges játszóhelyszínek a pécsi gyerekfesztiválon

2022.08.25

Helyi hírek

Láthatatlan bolygók címmel tárlatvezetést tart Kiss László csillagász és Százados László, a kiállítás kurátora, míg az Űrlény-gyárban űrlényeket, az Űrkönyv-gyárban pedig űrkönyveket készíthetnek a gyerekek Molnár Jacqueline mesekönyv illusztrátorral.

Több mint hetven programmal rendezik meg ismét a pécsi Zsolnay Pikniket

2022.05.12

Helyi hírek

Többek között Grecsó Krisztián és Beck Zoli Hoztunk valamit magunkból címmel készül egy időutazós, zenés irodalmi pódiumestre.

Programokkal ünneplik a rózsaszín Zsolnay-porcelánokból álló kiállítás tízéves fennéállását Pécsen

2021.12.19

Helyi hírek

Az 1200 darabos tárlat azokat a mindennapi Zsolnay használati tárgyakat - kávés- és teáskannákat, szappantartókat, bögréket, kuglófsütőket, süteményes- és tortatálakat, zsírosbödönöket és boroskancsókat - mutatja be, melyek Zsolnay Vilmos 1880-as évek elején megkezdett pink-kísérleteinek nyomán születtek.    

Két nagy fesztivál is lesz Pécsen szeptemberben

2021.09.11

Kultúra

A Pécsi napokra színes programsorral készülnek a pécsi kulturális negyedben szeptember 22. és 27. között. A Zsolnay Fényfesztivál programjai pedig szeptember 30. és október 3. között színesítik a pécsi belvárost.

Csaknem ötven kulturális programot kínálnak a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. helyszínei júniusban

2021.06.08

Helyi hírek

Június 10-én Pécsről nézve részleges napfogyatkozás lesz látható, amit a kultnegyedből egy távcsöves bemutató keretében szakemberek segítségével ingyenesen nézhetnek meg az érdeklődők.     

Elindulnak a koncertek is a pécsi Zsolnay-negyedben és a Kodály Központban

2021.05.10

Helyi hírek

A belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges.