2023.02.06, Hétfő

Zsolnay Kulturális Negyed

Koncertek, gyermekfoglalkozások, különleges játszóhelyszínek a pécsi gyerekfesztiválon

2022.08.25

Helyi hírek

Láthatatlan bolygók címmel tárlatvezetést tart Kiss László csillagász és Százados László, a kiállítás kurátora, míg az Űrlény-gyárban űrlényeket, az Űrkönyv-gyárban pedig űrkönyveket készíthetnek a gyerekek Molnár Jacqueline mesekönyv illusztrátorral.

Több mint hetven programmal rendezik meg ismét a pécsi Zsolnay Pikniket

2022.05.12

Helyi hírek

Többek között Grecsó Krisztián és Beck Zoli Hoztunk valamit magunkból címmel készül egy időutazós, zenés irodalmi pódiumestre.

Programokkal ünneplik a rózsaszín Zsolnay-porcelánokból álló kiállítás tízéves fennéállását Pécsen

2021.12.19

Helyi hírek

Az 1200 darabos tárlat azokat a mindennapi Zsolnay használati tárgyakat - kávés- és teáskannákat, szappantartókat, bögréket, kuglófsütőket, süteményes- és tortatálakat, zsírosbödönöket és boroskancsókat - mutatja be, melyek Zsolnay Vilmos 1880-as évek elején megkezdett pink-kísérleteinek nyomán születtek.    

Két nagy fesztivál is lesz Pécsen szeptemberben

2021.09.11

Kultúra

A Pécsi napokra színes programsorral készülnek a pécsi kulturális negyedben szeptember 22. és 27. között. A Zsolnay Fényfesztivál programjai pedig szeptember 30. és október 3. között színesítik a pécsi belvárost.

Csaknem ötven kulturális programot kínálnak a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. helyszínei júniusban

2021.06.08

Helyi hírek

Június 10-én Pécsről nézve részleges napfogyatkozás lesz látható, amit a kultnegyedből egy távcsöves bemutató keretében szakemberek segítségével ingyenesen nézhetnek meg az érdeklődők.     

Elindulnak a koncertek is a pécsi Zsolnay-negyedben és a Kodály Központban

2021.05.10

Helyi hírek

A belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges.

Élményszerű online koncerteket kínál a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

2021.04.22

Helyi hírek

A valódi koncertélményhez hasonló online előadásokban alkalmazott kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint a Depeche Mode és az AC/DC.     

Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben

2020.08.26

Helyi hírek

A séta végén ajándék hűsítő limonádé várja a látogatókat!

Decemberig látogatható a pécsi Munkácsy-kiállítás

2019.11.04

Kultúra

A korábban tervezettnél három héttel tovább, december 1-jéig látogatható a Munkácsy Mihály műveiből májusban nyílt kiállítás a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában - tájékoztatták alkotásoknak otthont adó helyszín üzemeltetői hétfőn az MTI-t.

Munkácsy mintegy hatvan művét bemutató kiállítás nyílik a pécsi Zsolnay Negyedben

2019.04.30

Kultúra

Munkácsy Mihály mintegy hatvan művét bemutató kiállítás nyílik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában május 17-én - tudatta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-vel.

Csillagászati hetet tartanak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben

2019.03.09

Kultúra

Csillagászati, űrkutatási témájú előadások, távcsöves bemutatók és planetáriumi vetítések várják a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedbe látogatókat március 18. és 24. között - tájékoztatta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-t.

Az esküvői szolgáltatók teljes tárházával várják az esküvőre készülőket a Zsolnay negyedben

2018.11.14

November 17-én, szombaton 10-19 óra között Esküvőnap a Zsolnay Negyedben, több mint 30 szolgáltatóval, már harmadik alkalommal.

Száz programot kínál a pécsi Szamárfül fesztivál

2018.08.15

Mintegy száz rendezvénnyel várják a családokat a Zsolnay Örökségkezelő nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválján, amelyet augusztus 17. és 19. között tartanak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

Ismét megrendezik a Baranyai Gourmet Pikniket a pécsi Zsolnay-negyedben

2018.04.24

Kultúra

Ismét megrendezik a Baranyai Gourmet Pikniket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol május 1-jén harminckét étterem, cukrászda, borászat és kistermelő várja az ínyenceket.

Újabb nyolc porcelánritkasággal bővült a pécsi Gyugyi-gyűjtemény

2018.03.09

Nyolc különleges műtárggyal gyarapodott az immár 701 Zsolnay-porcelánritkaságból álló pécsi Gyugyi-gyűjtemény, amelynek legújabb alkotásait Gyugyi László műgyűjtő-adományozó jelenlétében mutatták be csütörtökön a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A világűr és az ember témája köré szerveződő kiállítás nyílik a pécsi kulturális negyedben

2022.05.23

Helyi hírek

A kiállításon az érdeklődők minden érzékükre ható, fotókból, videókból, tér-, hang- és fényinstallációkból álló interaktív "űrélményt" élhetnek át.

Kalandozás a csillagos égbolton a Zsolnay Planetáriumban

2022.04.18

Helyi hírek

Digitárium segítségével egy pontos égboltképet kap a látogató, melyet derült idő esetén a valóságban otthon is megfigyelhet.

Nemes Csaba festőművész munkáiból nyílik kiállítás a pécsi kulturális negyedben

2021.10.15

Helyi hírek

A tárlat csaknem száz művön keresztül mutatja be, hogy Nemes Csaba művészete milyen sokféle formát, témát ölelt fel az elmúlt évtizedekben.

Újra lesz családi fesztivál a pécsi Zsolnay-negyedben

2021.07.31

Helyi hírek

A rendezvényen fellép mások mellett az Apacuka, a Szélkiáltó, a Kolompos, a Csurgó együttes, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Rutkai Bori Banda, továbbá Szalóki Ági.

Hetvenöt éves grafikusművészek plakátkiállítása Pécsen

2021.05.24

Helyi hírek

A kiállításon összesen több mint 75 plakát látható, amelyek tematikája igen sokszínű.     

Schmall Rafael asztrofotós képeiből nyílik kiállítás a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben

2021.05.01

Helyi hírek

A képeken megtekinthetik az érdeklődők többek között az árnyékot vető Tejutat, csillagoktól hemzsegő égboltot és olyan célobjektumokat, melyeket hazánkból a déli horizont kitakar.

Átadták Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed és a Budai vám közötti kerékpárutat

2020.10.02

Helyi hírek

A kivitelezés tavaly májusban indult, a két kilométeres új szakasz 215 millió forintból valósult meg.

Kerékpárúttal kötötték össze Pécsen a belvárost a keleti résszel

2020.07.17

Gazdaság

Elkészült Pécsen az a mintegy két kilométeres kerékpáros útvonal, amely a baranyai megyeszékhely keleti részét kapcsolja össze a belvárossal - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Csaknem száz program a pécsi Szamárfül fesztiválon

2019.08.24

Kultúra

Csaknem száz rendezvénnyel várják a családokat a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválján, amelyet augusztus 23. és 25. között tartanak immár nyolcadik alkalommal a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

Koncert, kiállítás a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválján

2019.03.22

Kultúra

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválját március 28. és 30. között Pécsett; a programsorozat keretében jubileumi koncertet, kiállítást és famíves fesztivált is tartanak.

A VoiSingers adott adventi koncert Zsolnay Negyedben

2018.12.18

Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar 2018. december elején különleges ünnepi koncerttel ajándékozta meg Baranya megyei tagjait. Az eseményen az innovatív kórusmuzsika egyik legismertebb hazai képviselőjeként a VoiSingers együttes adott ünnepi műsort a Zsolnay Negyedben.

Csaknem 850 gyermeknek tartanak tehetségfejlesztő foglalkozásokat a pécsi Zsolnay-negyedben

2018.08.28

Élményórák a Zsolnay Kulturális Negyedben címmel a tanórák anyagát kiegészítő, azt élményszerűvé tevő ingyenes foglalkozássorozatot indított 850 iskolás gyermek számára a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) - hangzott el a kezdeményezést ismertető keddi sajtótájékoztatón.

Az augusztus a családok hónapja a Zsolnay Negyedben

2018.08.11

8 helyszín, 1 kedvezményes belépő akár 3 gyerekkel, 2 napra.

Mintegy száz fellépő lesz a Pécsi Egyetemi Napokon

2018.03.29

Mintegy száz, többségében könnyűzenei produkció - köztük a belga Lost Frenquencies, a Tankcsapda, a 30Y, a Vad Fruttik és a Punnany Massif koncertje - lesz látható az április 27. és 29. között zajló Pécsi Egyetemi Napokon (PEN).

Csillagászati hetet tartanak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben

2018.03.05

Kultúra

Aktuális csillagászati, űrkutatási témájú előadások, távcsöves bemutatók és planetáriumi vetítések várják a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedbe látogatókat március 19. és 25. között - tájékoztatta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) hétfőn az MTI-t.