2024.03.28, Csütörtök
Bozsik Yvette rendezésében mutatják be Euripidész Médeia című darabját a Pécsen
Kép: szinhaz.online

Bozsik Yvette rendezésében mutatják be Euripidész Médeia című darabját a Pécsen

MTI

2023.03.02. 17:24

Euripidész Médeia című darabját mutatják be a Kossuth-díjas Bozsik Yvette rendezésében, Darabont Mikold főszereplésével, Jászai-díjas színművészek közreműködésével a Pécsi Nemzeti Színházban (PNSZ) március 11-én.

A nagyszínpadi előadást két felvonásban láthatja a közönség - áll a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Bozsik Yvette a családon belüli erőszakot, a leginkább nőket és gyermekeket, egyúttal az egész társadalmat érintő bűnt tárja fel legújabb rendezésében.

Az előadás két nárcisztikus-pszichopata ember egymás elleni harcát mutatja be, melynek áldozatai ártatlan gyermekeik lesznek. Bozsik Yvette Médeia története nem önmagában a gyermekgyilkos anya kegyetlenségét ábrázolja, hanem pontos rajzot kíván adni a társadalmi közönyről, a gyűlölet és a féltékenység könyörtelen harcáról - olvasható a tátrum beharangozójában.

A pécsi előadás címszerepében Darabont Mikoldot láthatja a közönség, szerelmét, majd halálos ellenségét Iászónt pedig Józsa Richárd alakítja. A főbb szerepekben a Jászai díjas Sólyom Katalin és Lipics Zsolt mellett Németh Jánost is láthatja a publikum.

Khell Zsolt díszlete és Berzsenyi Kriszta jelmezei egy privát jachtkikötőbe helyezik az érzelmileg sivár, ám luxus körülmények között élő családot, akik véget nem érő emberi játszmáik közepette észre sem veszik, hogyan teszik tönkre környezetüket, majd rohannak a végső tragédia irányába - olvasható a PNSZ közleményében.

Helyi hírekPécsszínházPécsi Nemzeti Színház