2024.04.27, Szombat
Újra teljes nyitva tartással várja látogatóit a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed
Fotó: pecs.hu

Újra teljes nyitva tartással várja látogatóit a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

MTI

2023.04.06. 09:00

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed újra teljes nyitvatartással, számos kedvezménnyel és programmal, minden héten kedd és vasárnap között várja a látogatókat.

Az intézményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint április 6-án érkezik zenekarával az E78-as Koncertterembe a Metronóm Jazz Klub vendégeként az Év Jazz-zenésze díjjal kitüntetetett Tóth Viktor.

A húsvét hétfőn tojáskereső detektívjáték, koncertek, kézműves foglalkozások és mesejáték is várja a családokat a kultnegyed egész napos, ingyenes húsvéti programján.

A nagypéntektől hétfő délutánig nyitva lesz a ZSÖK kezelésében lévő Ókeresztény Mauzóleum és a Középkori Egyetem is, míg április 8-9-10-én tematikus tárlatvezetések is lesznek, így például korhű ruhába öltözött idegenvezetők tartják az Időutazás a Zsolnay család egykori lakóházában című sétát.

Tommy Katona és zenekara, a Texas Flood! Jimi Hendrix, BB King és Albert King dalok mellett saját szerzeményeit adja elő április 12-én a Zsolnay-negyed E78-as koncerttermében, míg a Zsolnay táncházak is folytatódnak áprilisban: 13-án Bergics Andris és barátai, 28-án pedig a Vizin zenekar adja a talpalávalót - sorolták a kommünikében.

Halász Judit április 16-án a Kodály Központban ad koncertet klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve, míg a Zsolnay Színház az Péterfy-Novák Éva Apád előtt ne vetkőzz című darabjának ad helyet Péterfy Bori főszereplésével, Beck Zoltán és Grecsó Krisztián pedig lemezbemutató koncertet tart Hoztunk valamit magunkból címmel április 22-én az E78-ban.

Hagyományteremtő szándékkal, április 20-tól rendezik meg a Pécsi Fotótavaszt az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című kiállítással az m21 Galériában, valamint a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás szabadtéri bemutatkozásával a Zsolnay-negyedben.

Ugyancsak a Zsolnay Negyed m21 Galériában nyílik Szász János fotóművész első pécsi retrospektív kiállítása Az elvonatkoztatás fokozatai címmel április 27-én, míg a
Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában április 21-én Farkas B. Szabina fiatal fotóművész munkáiból nyílik tárlat.

A Széchenyi téri Pécsi Galériában május 13-ig tart Bükösdi Kálmán, Dehandt Antal és Szilágyi Szilárd "Silaro" közös kiállítása, a Nemzedéktársak - olvasható a közleményben.

A tavaszi pécsi kulturális programokról további részletek olvashatók a www.pecsprogram.hu oldalon.

Helyi hírekPécsZsolnay Kulturális Negyed