2024.05.09, Csütörtök
A Minnesota vezetőedzője világszínvonalúnak nevezte a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát
Kép: mnsk.hu

A Minnesota vezetőedzője világszínvonalúnak nevezte a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát

MTI

2023.07.18. 14:59

Chris Finch, az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves vezetőedzője világszínvonalúnak nevezte a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, amely vasárnap és hétfőn otthont adott a IV. nemzetközi kosárlabda-konferenciának.

"Ami itt van Pécsett, az világszínvonalú! És nemcsak az infrastruktúrára gondolok, ami tényleg elképesztő, ilyet én még nem láttam Európában, hanem az egész közeg. Minden megvan ahhoz, ami egy akadémiai struktúrához kell" - idézte a szervezők sajtóközleménye az amerikai szakembert.

Finch a modern támadófilozófiáról, a stábmenedzsmentről, az edzés- és mérkőzéstervezésről, illetve az analitika szerepéről beszélt a konferencián, illetve gyakorlati előadást tartott a támadásépítésről és a dinamikus dobógyakorlatokról. Edzői karrierje kezdetén dolgozott Angliában, Németországban és Belgiumban, majd az Egyesült Államokban a Houston Rockets, a Denver Nuggets, a New Orleans Pelicans és a Toronto Raptors másodedzője volt, mielőtt 2021-ben átvette a Minnesota Timberwolves irányítását.

"A közelmúltban draftolt két játékossal ez az akadémia feltette Pécset a kosárlabda világtérképére" - mondta a The Sun újságírója, Ian Whittell, aki szintén részt vett a konferencián.

Helyi hírekPécsNemzeti Kosárlabda Akadémia