2024.04.28, Vasárnap
Kiterjeszti tradicionális együttműködését az OTP Bank és a pécsi egyetem
Kép: pecs.hu

Kiterjeszti tradicionális együttműködését az OTP Bank és a pécsi egyetem

pecs.hu

2023.07.14. 09:00

​Megújította együttműködési megállapodását az OTP Bank Nyrt. és Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem, amelynek értelmében a legnagyobb hazai bank több mint ötmillió forinttal támogatja a következő tanévben is a PTE-t, ezen felül az egyetem munkatársai számára kedvezményes ajánlatokat biztosít, a hallgatókat pedig szakmai gyakorlatra várja.

A szerződést július 12-én a PTE Szenátusi termében az OTP Dunántúli régiójának vezetője, Németh József, valamint az egyetem részéről dr. Miseta Attila rektor és Decsi István kancellár látta el kézjegyével ünnepélyes keretek között - tájékoztatott róla a pecs.hu honlapján.

„A PTE-nek több évtizedes kiváló kapcsolata van az OTP-vel, nem csak abban a tekintetben, hogy munkavállalóit az OTP régóta és jól szolgálja, hanem intézményes szinten is, elsősorban Közgazdaságtudományi Karral, amelynek egyik doyen professzora az OTP igazgatótanácsának is tagja” – emelte ki dr. Miseta Attila rektor. – „Úgy gondoljuk, hogy ezt a kapcsolatot nem csak megtartani, hanem erősíteni tudjuk minden területen, mind a szolgáltatások, mind az oktatásunkban történő részvételt illetően.” Ezen felül egy térségfejlesztési megállapodásról megfogalmazott tervekről is megosztott néhány gondolatot a PTE első embere, amelyet az OTP-vel, valamint Pécs városának képviselőivel együtt terveznek aláírni a jövőben.

Németh József, az OTP Bank Nyrt. Dunántúli regionális igazgatója az eseményen hangsúlyozta: „Ezt a jó viszonyt bővíteni, erősíteni szeretnénk. A szerződés tartalma a múltból fakad, de a jövőbe vezet, alapvetően azt innovatív személetet igyekszünk támogatni, ami itt az egyetemen tetten érhető, annak reményében, hogy ügyfeleket szerezzünk hallgatók, oktatók és a dolgozók körében. 12 európai országban 17,5 millió ügyfélnek számos szolgáltatást nyújtunk: számlavezetéssel, privát banki szolgáltatással, akár treasury keretszerződéssel az egyetemnek is egyre több szolgáltatást tudunk nyújtani, méltó partnere tudunk lenni” – fogalmazott az igazgató, majd megosztotta, hogy szombathelyiként is van kötődése a PTE-hez, ugyanis három gyermeke közül kettő itt végzett, egyikük orvos, a másik jogász lett.

A két intézmény együttműködésének folytatásaként a PTE munkatársai számára számos kedvezményt biztosít az OTP úgy a számlanyitás, mint a személyi kölcsön, lakás- és jelzáloghitel, vagy az OTP Travel utazási utalvány igénylése esetén. Természetesen a hallgatók sem maradnak ki a lehetőségekből, hiszen számukra – az egyre népszerűbb duális képzés egyfajta megjelenési formájaként – szakmai gyakorlat kínálkozik az OTP-nél, amennyiben sikeresen pályáznak erre.

Helyi hírekPécsPécsi Tudományegyetem (PTE)