2024.07.18, Csütörtök

Pécsi Tudományegyetem (PTE)

A PTE KK gyermekorvosai közül hárman is rangos elismerésben részesültek

2023.10.12

Helyi hírek

​A Magyar Gyermekorvosok Társaságának (MGYT) éves szakmai elismeréseit a szervezet háromnapos keszthelyi nagygyűlésén vehették át a kitüntetettek a közelmúltban, számolt be a társaság honlapja. A PTE Klinikai Központ orvosai közül hárman is elismerésben részesültek.

Idén ismét Tanuló Város Fesztivált rendez Pécs

2023.08.23

Helyi hírek

A város az idei Pécsi Napok keretében megrendezi a 7. Pécsi Tanuló Város Fesztivált - olvasható a pecs.hu honlapján.

Kiterjeszti tradicionális együttműködését az OTP Bank és a pécsi egyetem

2023.07.14

Helyi hírek

​Megújította együttműködési megállapodását az OTP Bank Nyrt. és Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem, amelynek értelmében a legnagyobb hazai bank több mint ötmillió forinttal támogatja a következő tanévben is a PTE-t, ezen felül az egyetem munkatársai számára kedvezményes ajánlatokat biztosít, a hallgatókat pedig szakmai gyakorlatra várja.

Jelentős fejlesztés kezdődik a PTE Szekszárdon működő gyakorlóiskolájában

2023.04.22

Helyi hírek

A Semmelweis Egyetem (SE) a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen nyert el egymilliárd forintot gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből.

PTE: jelentősen nőtt a jelentkezők száma

2023.03.13

Helyi hírek

Az egy évvel korábbihoz képest csaknem 16 százalékkal, 2257 fővel többen jelentkeztek a Pécsi Tudományegyetemre (PTE) - közölte a Baranya vármegyei felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Tudományos és innovációs park létesítését kezdték meg a PTE-n

2023.01.28

Helyi hírek

Tudományos és innovációs park létesítését kezdték meg egy közel 4,5 milliárd forintos európai uniós támogatással zajló, idén ősszel záruló fejlesztés keretében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - jelentették be csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen sajtótájékoztatón.

A magyar tudomány ünnepe Pécsett került megrendezésre

2017.11.03

A tudomány középpontjában mindig az embernek kell állnia - hangsúlyozta Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára a magyar tudomány ünnepe programsorozatának Pécsett rendezett pénteki nyitóünnepségén.

Gazdasági és tudományos partnereivel fűzte szorosabbra viszonyát a PTE

2023.09.23

Helyi hírek

Szorosabbra fűzte és hatékonyabbá tette a gazdasági és tudományos partnereivel kialakított együttműködését a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az elmúlt években egy több mint 280 millió forintos pályázati programnak köszönhetően.

Partnereivel szerződne fajtanemesítő munkájának finanszírozásához a pécsi szőlészeti kutatóintézet

2023.08.03

Helyi hírek

Fajtafenntartói szerződések kötésével szerezne forrást a gazdasági, környezeti változások miatt egyre fontosabbá váló fajtanemesítő munkájának finanszírozásához a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete (PTE SZBKI) - tájékoztatta az intézet közleményben az MTI-t.

Lélegeztetett gyermekek gyógyítását segítő speciális eszközökkel gazdagodott a pécsi Gyermekgyógyászati Klinika

2023.05.28

Helyi hírek

Gyógyszerporlasztó és lélegeztető gép párásítására szolgáló készülékekkel gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ (KK) Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztálya az Országos Jótékonysági Vadásztársaság (OJV) adományából - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A tüdőrákszűrés fellendítése érdekében indul program az ország több pontján

2023.04.19

Országos hírek

A tüdőrákszűrések fellendítése, a vizsgálatokhoz való könnyebb hozzáférhetőség érdekében indul európai uniós program Magyarországon - tájékoztatta az európai rákellenes terv részeként megvalósuló, több éven át tartó akcióban részt vevő Pécsi Tudományegyetem (PTE) kedden az MTI-t.

Kompetencia központ létrehozásáról állapodott meg a Körber Hungária és a PTE

2023.01.31

Helyi hírek

A közös kutatás-fejlesztést, a hallgatók elhelyezkedését és a vállalat szakember-utánpótlási céljait is szolgálja a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Körber Hungária Gépgyártó Kft. a baranyai vármegyeszékhelyen hétfőn aláírt együttműködési megállapodása.

Bronzérmes lett a PTE-SEKKEL felálló férfi vízilabda csapat az Universiadén

2019.07.15

Helyi hírek

Maratoni ötöspárbajt követően bronzérmes lett a magyar férfi vízilabda-válogatott a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiadén. A válogatottat két PTE-hallgató is erősítette: Csacsovszky Erik és Zerinváry Lóránd.