2024.04.28, Vasárnap
Sikeresen zárult a 2023-as Hungarian Startup University Program a Pécsi Tudományegyetemen
Kép forrása: HSUP Facebook oldala

Sikeresen zárult a 2023-as Hungarian Startup University Program a Pécsi Tudományegyetemen

pecs.hu

2023.07.31. 13:51

A Pécsi Tudományegyetem STARTUP-2023-HSUP-023 azonosítószámú projektje a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által, az Express Innovation Agency Zrt., mint közreműködő szervezet részéről életre hívott Hungarian Startup University Program keretében valósult meg.

A Program Magyarország első, országosan egységes felsőoktatási szintű startup programja, melynek célja, hogy felkeltse a felsőoktatási intézmények hallgatóinak érdeklődését az innováció és a vállalkozói lét iránt, és növelje az általuk indított innovatív vállalkozások számát, mindezt egy új, saját fejlesztésű e-learning platformon keresztül - számolt be róla a pecs.hu honlapján.

A program fókuszában az innovációs szemléletmód elsajátítása és az innováció iránti érdeklődés felkeltése áll. A HSUP megismerteti a fiatal generációval az innovációs ökoszisztéma felépítését és működését, továbbá lehetőséget kínál számukra az abba való bekapcsolódásra.

2020 szeptembere óta a Pécsi Tudományegyetem is részt vesz a Hungarian Startup University Programban, mivel az Egyetem egyik fő célja egy olyan egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma létrehozása, amelybe a Pécsi Tudományegyetem sokrétű, komplex tudásbázisát bekapcsolva a kutatás-fejlesztési eredmények a gazdaság és a társadalom számára is valódi értéket képviselő innovációkká válhatnak.

A 2022/23-es tanévben immáron harmadszor hirdette meg a Pécsi Tudományegyetemen Közgazdaságtudományi Kar Simonyi BEDC Vállalkozásfejlesztési Központja a Hungarian Startup University Programot. Az őszi féléve a modulok teljesítéséről, a problémák azonosításáról, és a kapcsolódó one-pagerek elkészítéséről szólt. A program keretében a PTE 7 projektre nyert finanszírozást, és összességében 31 fő ösztöndíjas vett részt a tavaszi programban, végezte el az online modulokat, és a Simonyi BEDC valamint a PTE Kutatáshasznosítási és Technológia Transzfer Főosztályának szakértő mentorai által fejlesztette projektjét.

A projektek a félév végén részt vettek a PTE Innovációs Napok 2023 rendezvényre kihelyezett Final Pitch eseményen is, ahol a hallgatók értékes befektetői és szakmai visszajelzéseket is kaptak a féléves munkájukról.

192 csapatból a PTE 2 csapata is bejutott a TOP 20 csapat közé, akiknek a közelmúltban megrendezett „Demo Day”-en lehetőségük nyílt szakértők és befektetők előtti bemutatkozásra is.

Helyi hírekPécsHungarian Startup University ProgramPTE