2024.06.20, Csütörtök
Megnyitott a PTE shop a pécsi Király utcában
Kép: pecs.hu

Megnyitott a PTE shop a pécsi Király utcában

pecs.hu

2023.08.08. 09:00

A pécsi Király utca egyik frekventált üzletében mostantól november végéig a Pécsi Tudományegyetem (PTE) termékei és tematikus ismeretterjesztő programjai várják az érdeklődőket, köszönhetően Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által meghirdetett nyílt pályázatnak.

A pécsi Király utca 20. szám alatt működő üzlet üzemeltetését immár hagyományosan meghirdetik K20 Kirakat néven, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt-nek vállalkozásösztönző programjaként, hogy ezzel is segítsék a helyi cégeket - tájékoztatott róla a pecs.hu honlapján.

A pályázat nyertese ezúttal a Pécsi Tudományegyetem tulajdonában lévő JuridEco Zrt. lett, amely így mostantól egészen november végéig veheti birtokba az üzlethelyiséget.

A JuridEco Zrt., mint a www.pteshop.hu üzemeltetője, nemzetközi és magyar piackutatások alapján határozta meg az értékesítendő termékek körét, amit a PTE volt és jelenlegi polgárainak szántak, újszerű, igazán egyetemire hangolt arculattal, PTE és Pécs városának összetartozását is jelképezve.

Azt azonban fontos hangsúlyozni, hogy a K20 kirakat mostantól nem egy hagyományos értelemben vett üzlet lesz, hanem annál jóval több. A Pécsi Tudományegyetem ugyanis ismeretterjesztő workshopokat, előadásokat és bemutatókat is tervez erre a négy hónapra. Lesz többek között csokoládé-, bor-, sör-, kávé és mézkóstoló interaktív workshopok keretében, de a tervek között szerepel divatbemutató is a PTE termékeiből, a PTE Táncoló Egyetem látványos bemutatójával színesítve. Sőt, a helyiség egyfajta egyetemi és városi infópontként is működik majd, vagyis megtalálhatóak lesznek a jelentősebb városi és egyetemi kiadványok, illetve az érdeklődők a beiskolázási információkat is rövid idő alatt megszerezhetik, ha betérnek az üzletbe.

Köztudott mind Pécs városának, mind a PTE-nek az elköteleződése a zöld programok mellett, vagyis a környezetvédelmet, a természet megóvását mind a város, mind az egyetem kiemelt stratégiai célként szerepelteti évek óta. Ez a K20 kirakatnál is érzékelhető lesz mostantól, ugyanis a termékek gyártásánál, valamint a csomagolásnál és a szállítás „ökológiai lábnyomának” minimalizálásánál egyaránt fontos szempont volt, és lesz a jövőben is a Zöld Egyetem és a Zöld Város programjainak értékrendje, annak érvényesítése. 

Helyi hírekPécsPTE