2024.04.30, Kedd
Asztalitenisz európai kupák - Módosították a Pécs besorolását
Illusztráció, unslpash.com

Asztalitenisz európai kupák - Módosították a Pécs besorolását

MTI

2023.09.28. 09:53

Utólag módosították a PTE-PEAC férficsapatának besorolását az asztalitenisz Európa-kupa második csoportkörében.

A magyar bajnokot - amely múlt hétvégén negyedik lett a Bajnokok Ligája első csoportkörében, így került át a második számú kontinentális kupasorozatba - szerdán spanyol, belga és cseh ellenfelekkel sorsolták össze. Az európai szövetség késő este aztán a honlapján közzétette a csoportbeosztásokat, de a Pécs ekkor már egy másik négyesben szerepelt.

Az új beosztás szerint a német ASV Grünwettersbach, a lengyel KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniów és az olasz Messina lesz a baranyai gárda ellenfele. A körmérkőzéses torna első két helyezettje jut tovább a harmadik szakaszba.  

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata a francia Metzcel, valamint az olasz ASD Quattro Mori Cagliarival került egy csoportba a Bajnokok Ligája második csoportkörében. A második szakaszban dupla körmérkőzést rendeznek, minden csapat otthon és idegenben is megmérkőzik riválisaival. Az első két helyezett továbblép a negyeddöntőbe, a harmadik pedig átkerül az Ek ugyanezen szakaszába.  

A magyar érdekeltségű csoportok:
nők, Bajnokok Ligája, D csoport:
Metz TT (francia), ASD Quattro Mori Cagliari (olasz), SH-ITB Budaörsi SC

férfiak, Európa-kupa, A csoport:
ASV Grünwettersbach (német), KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniów (lengyel), Top Spin Messina EUCI (olasz), PTE PEAC Kalo-Méh

Helyi hírekasztaliteniszsportPTE-PEAC