2024.04.28, Vasárnap
Győri társulat kapta a Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját
Kép: Komlói Amatőr Színházi Találkozó

Győri társulat kapta a Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

MTI

2023.09.25. 09:57

A győri RÉV Színház Belém égsz című produkciója nyerte a kilencedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők vasárnap este az MTI-t.

Közleményük szerint a mecseki városban szeptember 21. és 24. között zajló seregszemle ideje alatt tizenhárom versenyelőadást - köztük egy vajdasági produkciót - láthatott a közönség.

A házigazda komlóiak mellett érkeztek előadások és színjátszók az eseményre Székesfehérvárról, Pápáról, Veszprémből, Körmendről, Bajáról és Győrből is - sorolták a helyi Súgólyuk Egyesület és Forrás Kulturális Alapítvány által rendezett fesztivál szervezői.

A közlemény szerint soha ennyi fellépő nem volt még az idén több mint kétezer nézőt vonzó rendezvényen, amelyen a "színes, érdekes, műfaji sokszínűséget tükröző versenyelőadásokat" középiskolások, egyetemisták, felnőttek adták elő."

A Pataki András Jászai-díjas rendező, fesztiváligazgató, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkotta zsűri idén a győri RÉV Színház Belém égsz című előadásának ítélte oda a fődíjat.

Megosztott második helyen végzett a bajai Rábl Színpad Zoe Kazan és Valerie Faris-Jonathan Dayton Ruby című produkciója és a veszprémi Teleszterion Színházi Műhely Is there anybody out there? címet viselő összművészeti előadása.

Megosztott harmadik helyezést ért el a bácskertesi Sturcz József Színtársulat Szántó Armand és Szécsén Mihály a Paprikáscsirke című darabjával és a székesfehérvári Tedi Színpad Tasnádi István Cyber Cyranó című művével.

A legjobb rendező díját Szivák-Tóth Viktor nyerte el a Belém égsz győri produkció színpadra állításáért, míg a legjobb férfi és női színész díját a bajai Rábl Színpad Ruby című produkciójában nyújtott teljesítményéért Bajzák Valentin, valamint Éber Kata érdemelte ki.

Színészi különdíjat kapott Tornay Nóra, a körmendi Kastélyszínházból, Kiss Gábor és Csornai Panna a bácskertesi Sturcz József Színtársulatból és Szabó Miklós Bence a székesfehérvári Szabad Színházból.

A fesztiválon a Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítéseit is kiosztották.

Helyi hírekPécskomlóKomlói Amatőr Színházi Találkozó