2024.04.27, Szombat
Két épületét is korszerűsíti a Pécsi Tudományegyetem
pte.hu

Két épületét is korszerűsíti a Pécsi Tudományegyetem

magyarepitok.hu

2023.11.11. 08:35

A Biofizika Épület és a Szívgyógyászati Klinika esetében egyaránt a bontással kezd majd kezdenie a kivitelezőnek.

Két hasonló jellegű fejlesztést hajt végre párhuzamosan a Pécsi Tudományegyetem, amely a TED-en tette közzé a kivitelezést előkészítő ajánlati felhívásait.

Az egyik projektben a PTE ÁOK Biofizika Épület energetikai korszerűsítését kell elvégeznie a majdani nyertesnek, míg a másikban az intézmény a Szívgyógyászati Klinika Épületen szintén egy energetikai korszerűsítést kiviteleznek majd.

A Biofizika Épület esetében a közbeszerzés alapján elsőként - épületgépészeti, épületvillamossági, gyenge áramú szakterületekre is kiterjedő - bontási munkákat kell elvégezni az épületburok hőszigetelésének és a nyílászárók cseréjének elvégzéshez. A munkálatok során többek közt zsalúziák és árnyékolók kerülnek az épületre, ugyanakkor a homlokozati hőszigetelés mellett a padlásteret is szigetelik. Mindezeken túl megtörténik az épületben található hőleadók és a lámpatestek korszerűsítése.

A másik most meghirdetett közbeszerzés szerint a Pécsi Tudományegyetem a Szívgyógyászati Klinika épületét is felújítja. Ebben a projektben is szükséges a meglévő homlokzati kőburkolat lebontása, továbbá az épületburok újra hőszigeteléséhez, és a homlokzati nyílászárók üvegezésnek cseréjéhez szükséges bontási munkák. A további fejlesztésekben többek közt az alagsorban korszerűsítik a gépészetet, és új homlokzati hőszigetelőrendszert készítenek kőburkolattal. Emellett több mint 1300 lámpatestet cserélnek le led lámpatestre, megújulnak a zsalúziák és árnyékolók, továbbá átfestik a homlokzati acél szerkezeteket. Az alagsorban egy új hőfogadó állomást is kiépítenek, valamint a meglévő hőközpontot átalakítják, de az épület hőleadói is korszerűsödnek.

Helyi hírekPécsPécsi Tudományegyetemenergetika