2024.04.28, Vasárnap
Világbajnok asztalitenisz-edző tartott továbbképzést Pécsen
Kép: Magyar Asztalitenisz Szövetség

Világbajnok asztalitenisz-edző tartott továbbképzést Pécsen

MTI

2023.11.15. 09:00

Karsai Ferenc, a legendás Werner Schlager edzője és az osztrák asztalitenisz-válogatott korábbi kapitánya tartott edzőtovábbképzést hétfőn Pécsen.

"Az öt hónapja megalakult új elnökség elhatározta, hogy az edzőképzést és továbbképzést feléleszti, mert a magyar asztalitenisz elemi érdeke, hogy növekedjen az edzői létszám, illetve a papírjaikat régebben megszerző edzők felfrissíthessék a tudásukat" - idézte a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) hírlevele Ács Pongrácot, a MOATSZ szakmai és edzőbizottságának elnökét.

 

 

Az első ilyen alkalomnak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara adott otthont

A középfokú edzői tanfolyamra 23 szakember jelentkezett, és nem kisebb névtől, mint Karsai Ferenctől tanulhattak. Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb európai szaktekintélye volt az edzője Werner Schlagernek, a legutóbbi nem kínai egyéni világbajnoknak (2003).

"Az alapvető technikák, a taktikai elemek egymásra épülése, az adogatás és adogatásfogadás, a soklabdás edzések kérdésköre - sorolta Ács Pongrác a főbb témákat, amelyekre Karsai Ferenc kitért. - Az elmélet mellett játékosok segítségével gyakorlati bemutatót is tartott. Azért is sikerült nagyszerűen ez az előadás, mert nagyon interaktív volt, kikérte a megjelent edzők véleményét."

A szövetség a tervek szerint több ilyen edzőtovábbképzést tart majd az ország különböző pontjain, neves edzők részvételével.

A középfokú edzőképzés kilenc hónapot vesz igénybe, az elméleti rész mellett van egy gyakorlati része. Az előbbit az egyetemen teljesítik a résztvevők, az utóbbit pedig az ilyen alkalmakkor, illetve a klubokban.

Helyi hírekMagyar Asztalitenisz SzövetségPécssportPécsi Tudományegyetem