2024.05.03, Péntek
Már az utolsó simításokat végzik a pécsi Petőfi utca környéki infrastrukturális fejlesztésben
Illusztráció - magyarepitok.hu

Már az utolsó simításokat végzik a pécsi Petőfi utca környéki infrastrukturális fejlesztésben

pecs.hu

2023.12.09. 10:00

A KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítószámú projekt keretében, melyet „Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése” néven ismernek, 2022 ősze óta intenzív munkálatok zajlanak a város több pontján. A cél a víz- és szennyvízellátás közmű-infrastruktúrájának tervszerű és korszerű fejlesztése volt.

A projekt eredményeként 7987 méternyi ivóvíz- és 6214 méternyi szennyvíz-gerincvezeték újulhatott meg, összköltségvetése mintegy 2,769 milliárd forint volt. Ebből az Európai Unió vissza nem térítendő támogatása 1,548 milliárd forintot, míg a hazai támogatás 9,5 millió forintot tett ki. Az Önkormányzat saját erőből, 211,7 millió forint összegben járult hozzá a projektben érintett útburkolatok helyreállításához, és a teljes projektet 1,211 milliárd forint saját forrásból finanszírozta - olvasható a pecs.hu-n.

A fejlesztések részeként több kilométernyi út, ezer négyzetméternyi járda és több száz méter útszegély újult meg. Az Önkormányzat köszöni a lakosság együttműködését és türelmét, hiszen a város különböző pontjain a közelmúltban zajló útfelbontások, útépítések és lezárások a víz- és szennyvízellátás infrastrukturális fejlesztéseit szolgálták.

A projekt keretében végrehajtott víziközmű rekonstrukciós munkálatok, amelyek az utóbbi hetekben számos utcában zajlottak, hatalmas előrelépést jelentenek a város életében. Mint arról pár hete hírt adtunk, a Petőfi utca már elkészült.

A projekt záró fázisában a Petőfi utca – Alkotmány utca kereszteződésében fejezik be az aszfaltozási munkálatokat 2023. december 9-én, szombaton. A tervek szerint az Alkotmány utca a munkálatok ideje alatt zsákutcává válik, míg a Petőfi utca déli irányban egyirányú lesz ezen a napon 8 és 16 óra között. Kérjük, kövessék az ideiglenes forgalmi rendet jelző táblákat.

A kivitelező emellett további területeken is végez kisebb javításokat, beleértve a Petőfi utca szakaszát, a Faiskola utcai útátvágás aszfaltozását, a Csikor Kálmán utcai fedlap helyreállítás aszfaltozását, valamint a Nagyárpádi út – Tüskés dűlő kereszteződésében lévő burkolat végleges helyreállítását.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kéri a környéken élők és a városban közlekedők türelmét és együttműködését, miközben az utolsó simításokat végzik az infrastrukturális fejlesztések befejezése érdekében. A városvezetés köszöni a lakosság megértését, amely nélkül ez a jelentős fejlődés nem valósulhatott volna meg.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Helyi hírekPécsinfrastrukturális fejlesztésvíziközmű-rekonstrukció