2024.04.16, Kedd
Ismét Pécsre látogat az egyik legértékesebb oldtimer jármű
Fotó: magyarbusz.info

Ismét Pécsre látogat az egyik legértékesebb oldtimer jármű

MTI

2024.03.28. 08:05

Visszatér a baranyai vármegyeszékhelyre a busz, amely 1969-76 között szállította az utasokat a Nagypénteki Oldtimer Kiállításra és Börzére.

 Ismét Pécsre látogat és utasokat is szállít az egyetlen emeletes Ikarus autóbusz, amely 1969 és 1976 között teljesített szolgálatot a baranyai vármegyeszékhelyen, és amelyet néhány esztendővel ezelőtt újítottak fel - közölte a Volánbusz Zrt. az MTI-vel. A vállalat közleménye szerint az egyik legértékesebb magyar oldtimer járművel, az egykori MÁVAUT Ikarus 556 retró buszával a pécsi Nagypénteki Oldtimer Kiállítás és Börze keretében találkozhatnak az érdeklődők.

Utazhatnak is a "Bikarusszal"

Az Oldtimer Club Pécs hagyományos veteránjármű rendezvényének attrakciójaként a "Bikarusz" reggel hét és délután két óra között óránként indul az Expo Centertől, egy-egy 20-25 perces nosztalgiaútra, amelyre jegyeket a helyszínen lehet majd vásárolni.

Tizenötezer órányi munkával újították fel az emeletes buszt

Az 1969 és 1976 között Pécsett szolgálatot teljesítő emeletes autóbuszt a Volánbusz szakemberei a társaság értékmentési programjának részeként másfél év alatt, 15 ezer munkaóra ráfordításával újították fel, és a 2022. április 30-i retrónapon mutatták be Hatvanban. A kívül-belül újjászületett nosztalgiabusz első alkalommal még abban az évben visszatért a baranyai vármegyeszékhelyre - írták.

Helyi hírekPécsIkarus 556Ikarus emeletes buszOldtimer Kiállítás és Börze