2024.04.27, Szombat
Pécsen is üzletet nyitott a JátékNet.hu
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Pécsen is üzletet nyitott a JátékNet.hu

MTI

2024.03.11. 09:15

Négy városban, köztük Pécsen is játékboltot nyitott a webáruház a piaci trendekre változása miatt.

Üzletet nyitott négy városban a JátékNet.hu webáruház a Játéksziget négy boltjának és 30 fős csapatának átvételével - közölte a webáruházat üzemeltető Modell & Hobby Kft. az MTI-vel.
 


Visszarendeződött a piac a COVID után

A társaság szerint a kiskereskedelmi üzletek nyitását a piaci trendek is magyarázzák. A koronavírus-járvány alatt történt dinamikus növekedés után tavaly visszarendeződést tapasztaltak a piacon, és azt látták, hogy az online térben már nehéz számottevő növekedést elérni.
Őri Gergely, a Modell & Hobby Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy számos webáruház lép ki a fizikai térbe. A boltnyitások a kiválasztott helyszíneken kölcsönösen erősítik a JátékNet.hu online és offline jelenlétét.

Négy városban március elején nyíltak meg a boltjaik

A boltok átvételéről szóló tárgyalások február elején zárultak le, négy hét alatt vették át az üzleteket. A cég első négy játékboltja Budapesten, Győrben, Pécsen és Debrecenben március elejétől tart nyitva. A társaság tájékoztatása szerint a magyarországi játékpiac mintegy 110 milliárd forintosra tehető, az online részesedés nagyságrendileg 30-35 százalék.
 

 

Új munkahelyeket teremtenek

A JátékNet.hu webáruház, valamint a Modell & Hobby játéknagykereskedelmi tevékenysége és modell üzletága csaknem 100 embert foglalkoztat, az üzletnyitásokkal ez 130-ra emelkedett.

A webáruház 2005-ben indult családi vállalkozásként, 2016-ban léptek a romániai piacra, és további nemzetközi terjeszkedést is terveznek.

Helyi hírekPécsjátékboltüzletnyitásmunkahely