2024.09.12, Csütörtök
Divatimádók figyelem: Vintage Boutique a pécsi K20 Kirakatban
Fotó: K20 Kirakat

Divatimádók figyelem: Vintage Boutique a pécsi K20 Kirakatban

pecs.hu

2024.08.22. 15:30

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közös vállalkozásösztönző programja a K20 Kirakat, melyhez az idei évben a K&H: üzletet ide! program is csatlakozott, 10. alkalommal hirdet nyertest. A pályázat jubileumi győztese ezúttal az Erdősi Petra nevével fémjelzett Vintage Boutique – Édeslányomkávéháza, akik mostantól november végéig, a K20 Kirakat belvárosi üzlethelyiségében prémium vintage és kortárs használt ruhákat, valamint kiegészítőket kínálnak, illetve szakmai workshopon mutatják be miként is éledhetnek újra ezek a holmik egy közösségi térben.

A győztes pályázó ezalatt a 4 hónap alatt kipróbálhatja, hogy az eddig Instagram felületen üzemelő vállalkozása miként tud működni az offline térben, a K20 Kirakatban.

„Eddig kizárólag az Instagram oldalunkon keresztül értékesítettünk, ami nagyon népszerűnek bizonyult a fiatalok körében. Ám, mivel a Pop-Up eseményeink nagyon sikeresek voltak, szeretnénk magunkat kipróbálni egy fizikai üzletben is, mert úgy látjuk ebben lehet további potenciál.

Vásárlóink legnagyobb hányada 35 év alatti, főleg fővárosiak, de 20% pécsi, ami egy szép szám, ahhoz képest, hogy eddig kizárólag Budapesten tevékenykedtünk. Az első butikunkat mindenképpen Pécsen szerettük volna megnyitni, hiszen maga az ötlet, s az egész koncepció, itt szökkent szárba a belvárosi lakásomban. Ragaszkodunk Pécshez, mert itt élünk úgy, ahogy szeretnénk; közösségben. Nagyon szeretjük a városunkat, sokszor hallottam már ezt a szállóigét, hogy: mindenki pécsi akar lenni és ezzel én is teljes mértékben egyet értek. Nagyon hálás vagyok és köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget! „ – mondta Erdősi Petra a Vintage Boutique – Édeslányomkávéháza tulajdonosa.

Idén a vállalkozásösztönző program stratégiai partnereként köszönthetjük a K&H: üzletet ide! programját, mely a lokális megjelenéseken túl, további kommunikációs és pénzügyi mentori támogatást nyújt a nyertesnek.

„Több mint 100 ezer vállalkozói ügyfeleink partnereként mindig is a szívügyünknek éreztük, hogy részesei legyünk a közösségnek és az innovatív termékeink, szolgáltatásaink mellett valódi támogatást nyújtsunk a sikeres indulásban és szintlépésben. Már pedig egy fizikai üzlet megnyitása hatalmas ugrás! Ezért leszünk ott végig Petra mellett, hogy üzletileg és pénzügyileg is tudatosan léphessen a következő szintre.” – tette hozzá Oraveczné Németh Ildikó, a K&H lakossági és kkv szegmens marketing vezetője.

A programhoz ezen túl, ezúttal is a Város marketingtámogatást, a zsűritagok pedig értékes szakmai mentorprogramot kínálnak.

A K20 kirakat új beköltözője a slowfashiont hirdeti, a jelenlegi trendet képviseli és kiemelt figyelmet fordít a tudatosságra, fenntarthatóságra, mind a termékek beszerzésében, mind a csomagolás és szállítás terén. Céljuk a prémium minőségű, egyedi vintage ruhadarabok és kiegészítők kínálása kedvező áron, mely a fiatal generációknak igen izgalmas.

„A Vintage Boutique kimondottan a fiatalokat szólítja meg, hiszen ma nagyon vonzó az újrahasznosítás és a nagyobb prémium márkák használt ruháinak „vadászata” a divatimádók körében. Kimondottan örülünk a Vintage Boutique vállalkozásnak, hiszen a fenntarthatóságot, környezettudatosságot hirdeti. Másik előnye, hogy a vállalkozás ragaszkodik Pécshez, itt szeretné magát kipróbálni egy üzletben, nem szeretne elvándorolni, ami jó példaként szolgálhat más fiatal Pécs és környéki vállalkozóknak” – mondta Rechnitzer Szilvia Pécs MJV Önkormányzata városmarketing osztály vezetője.

Miért érdemes betekinteni hozzájuk és felfedezni a Kirakatot?

A Vintage Boutique a 2024. augusztus 21-i hivatalos megnyitóját követően változatos programokkal és kínálattal várja az érdeklődőket egészen 4 hónapon át. Közösségi workshopjukon megismertetik a részvevőkkel a vintage ruhák stílusos viselését és a fenntartható divat praktikáit.

Divatbemutató keretein belül a boutique szezonálisan legújabb darabjait mutatják be. Az esemény során a vendégek megismerhetik az egyedi, prémium minőségű darabokat, és lehetőségük lesz vásárlásra is.

Látogass el hozzájuk és legyél te is egy fentarthatóbb közösségnek a része!

A ciklusokra a pályázás folyamatos, a legközelebbi elérhető időszak a 2024. decembertől 2025. március végéig tartó időszak.

Pályázni a K20 Kirakat weboldalán lehet. További információ: www.k20kirakatpecs.hu

Helyi hírekPécsi Vagyonhasznosító Zrt.​Pécs Megyei Jogú Város ÖnkormányzataPécsdivatK20 Kirakat