2024.09.18, Szerda
Agrármenedzsment-képzés indul a PTE-n
Illusztráció, unslpash.com

Agrármenedzsment-képzés indul a PTE-n

MTI

2024.09.12. 11:28

Agrármenedzsment-képzés indul mezőgazdasági vállalkozóknak a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - közölte Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a kamara baranyai igazgatósága, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK), valamint a PTE összefogásának köszönhetően ősszel induló képzés célja, hogy segítse a résztvevőket agrárvállalkozásuk hatékonyabb és eredményesebb vezetésében.

A képzésen az agrárszervezetek vezetésével kapcsolatban szerezhetnek elméleti ismereteket a hallgatók, akik a pénzügyi menedzsment, a digitális technológiák, az energiamenedzsment, valamint a jogi ismeretek alapjaiba is betekintést kaphatnak.

A PTE közgazdasági kara a képzés elvégzéséről mikrotanúsítványt állít ki, amely megszerzésének feltétele a képzést követő szóbeli vizsga sikeres teljesítése. A képzés előfeltétele a legalább középfokú végzettség. Az a jelentkező, akinek nincs a karon aktív hallgatói jogviszonya, részismereti jogviszonyban felvételt szerez a képzés idejére - írták. A képzéssel kapcsolatban további tájékoztatás a https://cal.ktk.pte.hu/hu/agrarvallalkozasok-menedzsmentje-kepzes oldalon olvasható.

Helyi hírekAgrárképzésPécsi Tudományegyetem (PTE )