2024.03.28, Csütörtök

Óriási sikerrel zárult az idei Operalia

mti

2017.07.31. 15:54

Tizenhét országból negyven fiatal énekes vett részt a szombat este véget ért, Plácido Domingo által alapított tehetségkutatón, az Operalia versenyen.

A közlemény szerint óriási sikerrel zárult a rangos operaverseny, a Plácido Domingo's Operalia, melyet 25. alkalommal rendeztek meg.

Az opera kategória első díját a román származású szoprán Adela Zaharia, és a Dél-Afrikában született Levy Sekgapane lírai tenor kapta. A Zarzuela-díjat Marco Ciaponi olasz tenornak, a Birgit Nilson-díjat a Csehországból érkezett Boris Prýgl baritonnak ítélte a zsűri.

A nemzetközi zsűriben ez évben többek között Giuseppe Acquaviva, a Teatro Carlo Felice di Genova, Jonathan Friend, a Metropolitan Opera, Joan Matabosch, a madridi Királyi Opera művészeti vezetői, Peter Katona, a londoni Királyi Opera és Ilias Tzempetonidis, a párizsi Nemzeti Opera casting igazgatói, valamint Marta Domingo operarendező kaptak helyet.

A világsztár énekes, Plácido Domingo által alapított tehetségkutatónak július 24-e és 29-e között a kazahsztáni Astana Opera adott otthont. A verseny helyszínei 2009-ben Pécs és Budapest voltak - írták. A jövő évi versenyt Koreában rendezik majd.

 

Forrás: mti

KitekintőPlácido Domingooperatehetségkutatóoperalia