2024.04.19, Péntek

Száznál is több programmal várja a családokat a Szamárfül Fesztivál

mti

2017.08.15. 09:52

2017. augusztus 18-20. között ismét megrendezésre kerül az ország egyik legnagyobb és legkedveltebb gyerekfesztiválja, a Szamárfül Fesztivál a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. az MTI-nek hétfőn eljuttatott közleménye szerint az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiválján megnyílik a legnagyobb magyarországi játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás.     

A JáTECHtér elnevezésű tárlaton 200 játékot próbálhatnak ki a látogatók - ismertették. A több mint 30 év informatikai és elektroakusztikai eszközeiből álló, egyedülálló látványosság a játékokhoz kapcsolódóan a konzolok, a hangeszközök és a vizuális fejlődés területére is bepillantást enged.     

A fesztivál fellépői között van Palya Bea és a Kolompos együttes, a Simply English, Bíró Eszter, valamint Bognár Szilvia és zenekara. Esténként a Diafilmsarokban Bogárdi Aliz mond esti mesét - írták.     

A publikum a Karzat Színház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Mesebolt Bábszínház, a budapesti Gólem Színház és a debreceni Ort-Iki Bábszínház előadásait láthatja. A Tintaló Társulás Circus Mechanicus című rendhagyó cirkuszában a közönség a kulisszák mögé is betekinthet - tették hozzá.     

A Kispék Műhely keretében az érdeklődők bepillanthatnak a kenyérkészítés rejtelmeibe, az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal játékosan tanulhatnak a környezetvédelemről, az ÉlményMűhely foglalkozásán pedig a művészet, a tudomány és a technológia összefüggéseit fedezhetik fel a gyerekek.

 

Forrás: mti

PécsKultúra2017Zsolnay Kulturális Negyedcsaládi programokSzamárfül Fesztiválgyermekfesztivál