2024.02.27, Kedd

Három koncerttel várja a közönséget a Püspökvári Zenés Esték Pécsett

MTI

2018.05.26. 13:30

Három izgalmas, formabontó koncerttel és a pécsi püspökség miseboraival várja a közönséget júniusban, júliusban és augusztusban a Püspökvári Zenés Esték elnevezésű sorozat a baranyai megyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. és a Pécsi Egyházmegye közös rendezvényén június 18-án a reutlingeni illetőségű Württembergi Filharmonikusok Beethoven második és hetedik szimfóniáját adják elő.

A zenekar - mint a közleményben felidézték - megfordult már a világ számos klasszikus zenei színpadán és "óriási hírnévnek örvendenek sokoldalú, mégis feltűnő zenei kínálatuk miatt". Az együttes klasszikus zenei műfajok mellett letette már névjegyét a jazzben, a popban és a világzenében is - írták.

Július 11-én Kéméndi Tamás harmonikaművészt Ódor Botond operaénekes közreműködésével, majd a sorozat zárásaként augusztus 29-én pedig a Pannonisches Jugendsinfonieorchestert hallhatja a közönség a pécsi püspöki palota kertjében. A Cseh-szlovák utazás elnevezésű koncertet Alpaslan Ertüngealp vezényli.

PécsKultúraBaranya megyePüspökvári Zenés Esték