2024.04.16, Kedd

Hollywoodi forgataggal indul az ősz Pécsett

PTI Communications Kft.

2018.07.09. 09:05

Nemzetközi filmfesztiválnak ad otthont a város.

Második alkalommal rendezik meg szeptember 3-9. között a Seven Hills International Film Festivalt (SHIFF 2018) Pécsett és Komlón. Az eseményre, amely közép-európai kulturális és szórakoztató fesztivál, nemzetközi filmszakmai szimpózium és verseny is egyben, a június 20-i határidőig összesen 3.076 külföldi és hazai filmprodukciót neveztek, több mint száz országból. A produkciók közül az előválogatást és előzsűrizést követően 30-50 versenyfilm kerül majd a döntőbe, s azok közül választja ki a zsűri a díjazandókat, összesen hét kategóriában. Egyebek mellett a legjobb nagyjátékfilmet, a legjobb rendezőt, a legjobb színészt és színésznőt is külön elismeréssel jutalmazzák.  

 


A rendezvénynek az is célja, hogy a filmművészetet, filmszakmát bemutató és népszerűsítő közönségtalálkozóként szolgáljon. A fesztivál időtartama alatt a látogatók találkozhatnak számos film alkotóival, főszereplőivel, több nemzetközi (európai, hollywoodi, bollywoodi) és magyar filmes szakemberrel, vezetővel és sztárral egyetemben. A SHIFF filmszakmai igazgatója Ziad Abdullah, írófilmkritikus, aki a Dubai Nemzetközi Filmfesztivál (DIFF) egykori művészeti igazgatója is.
Filmkávézók tematikus vetítéseknek adnak otthont, ezen túlmenően pedig Pécs több pontján, gerillamozikban is, extrém felületeken és szokatlan megoldásokkal rövidfilm- és werkfilm-vetítések is zajlanak majd.
A szervezők a program egyéb részleteiről a hamarosan következő sajtótájékoztató keretében számolnak be Pécsett.
További információk a www.sevenhillsfilmfestival.com oldalon találhatók.  
 

PécsKultúraBaranya megyeNemzetközi filmfesztiválSHIFF