2024.05.19, Vasárnap
Schönberg, Mozart és Schubert műveit tűzi műsorra szombaton a Pannon Filharmonikusok zenekar
pixabay - illusztráció

Schönberg, Mozart és Schubert műveit tűzi műsorra szombaton a Pannon Filharmonikusok zenekar

MTI

2018.09.25. 16:00

Schönberg, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) szombaton Pécsett, a Kodály Központban.

Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PFZ Pannonicum-sorozatának bérletnyitó hangversenyén szólistaként a bécsi születésű Benjamin Schmid hegedűművész és Alexander Zemcov orosz brácsaművész működik közre az osztrák főváros egyik "legvarázslatosabb időszakát" felelevenítve.

A hangversenyt a zenekar legújabb programsoroztának első klubestje követi, "ahol exkluzív gasztronómiai és zenei csemegékkel" várják a klubtagokat - tették hozzá.

A koncert előtt Kircsi László vezetésével Schönberg-beavatóval hangolódhatnak a koncertlátogatók. Az előadás szünetében Benjamin Schmid dedikálja a PFZ-vel közös, nemrég megjelent lemezeit. A felvételeken Bartók, Csajkovszkij és Dvorák művei hallhatók.

A hangverseny után kezdődik az első PannoniClub, amelynek témája mindig az adott esthez igazodik - ismertette a zenekar.

Az eseményen mások Benjamin Schmid, a Bécsben élő Bogányi Tibor karmester és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója osztja meg gondolatait a zene fővárosáról. Az est moderátora Méhes Károly lesz - részletezték.

A PFZ jelezte azt is, hogy a Pannonicum-klubtagoknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél "a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról". A résztvevőket egy szelet Sacher-tortával és burgenlandi borkóstolóval Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó magazin főszerkesztője várja.

PécsKultúraBaranya megyeKodály KözpontPannon FilharmonikusokSchönbergMozartSchubertbérletnyitó hangverseny