2024.02.28, Szerda
Szerzői esttel köszöntik a 75 éves Vidovszky Lászlót a Pannon Filharmonikusok
Pannon Filharmonikusok‎ - Facebook

Szerzői esttel köszöntik a 75 éves Vidovszky Lászlót a Pannon Filharmonikusok

MTI

2019.02.17. 22:00

Szerzői esttel köszönti 75. születésnapja alkalmából az Erkel- és Kossuth-díjas pécsi zeneszerzőt, Vidovszky Lászlót a Pannon Filharmonikusok zenekar (PZF) február 23-án a Kodály Központban - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

A közlemény szerint az esten a komponista műveiből hallhat négy-öt évtizedet átfogó válogatást a közönség. A zenekart Vidovszky László egykori tanítványa, Dobszay-Meskó Ilona dirigálja, aki a zeneszerző szerint az ifjú karmester-zeneszerző generáció egyik ígéretes tagja - írták.

A szerzői esten Vidovszky László csaknem tíz műve csendül fel. "A (...) műsort három részbe csoportosítottuk. Az első harmadban hangszeres szólók és kamaraművek részletei hangzanak el, a második egy kisopera, míg a harmadik rész darabjai a hagyományos értelemben vett szimfonikus hangzást képviselik" - idézte az írásos összegzés Vidovszky Lászlót.

A műsor kamaraformációjában a PFZ muzsikusai és meghívott vendégművészek lesznek hallhatóak.

Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója szerint a pécsi együttesnek "elengedhetetlen szerepe" van abban, hogy az ehhez hasonló mérföldkövekre is felhívja a figyelmet.

PécsKultúraBaranya megyeKodály KözpontPannon Filharmonikusokszerzői estVidovszky Lászlózeneszerző