2024.03.19, Kedd
Gilbert Varga vezényletével zárja Titánium-évadát a Pannon Filharmonikusok zenekar
pfz.hu

Gilbert Varga vezényletével zárja Titánium-évadát a Pannon Filharmonikusok zenekar

MTI

2019.05.29. 14:51

Gilbert Varga vezényletével zárja a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Titánium elnevezésű évadát június 6-án a Kodály Központban - tájékoztatta az együttes szerdán az MTI-t.

A közlemény összegzése szerint az est középpontjába a tánczene kerül, a koncert szólistája a Liszt- és Kossuth-díjas hegedűművész, Baráti Kristóf lesz.

A hangversenyen Joseph Haydn C-dúr menüettje, Lehár Ferenctől az Arany-ezüst keringő és Richard Strauss A rózsalovag szvitváltozata mellett Baráti Kristóf előadásában lesz hallható Igor Stravinsky hegedűversenye - részletezték.

A PFZ emlékeztetett rá, hogy Gilbert Varga, aki Bogányi Tiborral párban az együttes vezető karmestere, idén Pécsett négy alkalommal állt pódiumra.

Mint írták, Gilbert Varga jövőre is ad koncertet Pécsett és Budapesten is.

A fővárosi Pannon-bérlet öt koncertjéből hármat vezényel, míg Pécsett hat alkalommal dirigálja a zenekart, így a Pannon-, a Kodály- és a Breitner-bérlet több hangversenyén is köszönti majd a Kodály Központ közönségét.

Szeptember 12-én a Francia felütés, október 19-én a Virtus és Extázis, november 28-án a Vándorutak, 2020. január 18-án a Hősök, március 26-án a Mesterhármas, valamint május 14-én a Varázslatos mesék elnevezésű koncerteken vezényli a PFZ-t.

Az együttes arra is felhívta a figyelmet, hogy bérletek már vásárolhatóak személyesen és online. További részletek a pfz.hu oldalon találhatóak.

KultúraGilbert VargaPécsBaranya megyePFZTitánium-évadKodály Központ