2024.03.02, Szombat
A hétvégén rendezik meg a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivált Abaligeten
Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál, Abaliget - Facebook

A hétvégén rendezik meg a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivált Abaligeten

MTI

2019.08.09. 21:00

A hétvégén rendezik meg a XVII. Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivált Abaligeten, ahol neves nemzetközi és hazai előadók várják a közönséget péntektől három napon át.

A Magyar Bluegrass Zenei Egyesület (HuBMA) 17 éve hagyományosan megrendezett nemzetközi fesztiválján a műfaj neves nemzetközi és hazai előadói lépnek színpadra az akusztikus zene jeles képviselői mellett - olvasható a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a huszonöt koncertet felvonultató esemény látogatása díjmentes. A fesztivált szervező Magyar Bluegrass Zenei Egyesület célja, hogy a Magyarországon még mindig kevéssé ismert stílust jobban megszerettesse a közönséggel.

A fesztiválon pénteken a pécsi Tarnai Acoustic és az Ireg együttes, a Pannongrass, valamint két angol bluegrass-zenészeket felvonultató csapat, a Hot Fingers és a Montana Blue játszik.

Szombaton hallható többek között a Heartbeats (SK), a Poa Pratensis, a Csillag kórus, a Hungarikum Együttes és a Smood Akusztik. Berta Zsolt szépíró, dalszerző előző évi sikerét követően ismét elfogadta a szervezők meghívását, őt szintén szombaton este hallhatja a közönség.

Először lép színpadra a fesztiválon a Garda-Benkő Blues Duó - amelynek gitárosa, Benkő Zsolt a fellépés kedvéért vált elektromos gitárról akusztikusra -, valamint a Mester Csaba és barátai nevű fővárosi formáció. A rendezvényt a Fejér megyében klasszikusnak számító Passz együttes zárja - áll a közleményben.

A gyermekműsort szombaton a Dalmesterek produkció adja, a vasárnapi szentmisén pedig a Hungarikum Együttes hallható a felújított katolikus templomban.

A fesztivál részletes programja a bluegrass.hu oldalon olvasható.

KultúraNemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei FesztiválAbaligetBaranya megye