2024.07.27, Szombat
Nézz fel és mozogj: szenzációs pécsi városismereti mobiljátékra bukkantunk!
pecsert.hu

Nézz fel és mozogj: szenzációs pécsi városismereti mobiljátékra bukkantunk!

pecsert.hu

2019.08.07. 10:00

Pécsiként talán mindannyian átéltük már, milyen az, amikor más városokból érkeznek hozzánk vendégek, barátok, családtagok. Ilyenkor mindig felvetődik, mit mutassunk meg nekik szeretett városunkból, és hogyan tegyük ezt meg, hogy például a gyerekek (és a felnőtt gyerekek) is élvezhessék. Mi rátaláltunk egy nagyszerű, Pécset bemutató játékra, amely során mozgásban, a különböző érdekességeket élőben felkeresve gazdag ismeretanyagra tehetünk szert.

A Kincskereső elnevezésű mobilapplikációs játék során a résztvevők együtt, családostul, csapatostul barangolhatnak végig a városon úgy, hogy közben megismerhetik a különböző helyszínek történeteit, köztéri szobrokkal, táblákkal, helyszínekkel kapcsolatos információkat.
Megfigyelték már, honnan lehet megkülönböztetni, hogy ki pécsi és ki turista? Nos, az utóbbiak általában felemelik a fejüket, rácsodálkoznak Pécs építési örökségeire, keresik a felső szinteken található látványosságokat is.

Járjuk be Pécset, az állatkertet, az erdőt és a környék érdekességeit!

Az egyébként ingyenesen letölthető, reklámok néküli játék célja, hogy minden pályán végigmenjünk, minden állomást meglátogassunk és a kérdésekre helyesen válaszolva a lehető legtöbb pontot szerezzük – ad útmutatást a játék leírása.

Forrás: pecsert.hu

Galéria

KultúraKincskeresőPécsBaranya megyemobilapplikációs játék