2024.03.04, Hétfő
Tanulófesztivált rendeznek Pécsen
pfz.hu - A II. Tanuló Fesztivál egyik fő helyszínén, a Széchenyi téren

Tanulófesztivált rendeznek Pécsen

MTI

2019.09.23. 16:43

Harmadik alkalommal rendezik meg szeptember 26. és 28. között a Pécsi Tanulófesztivált mintegy harminc helyszínen és csaknem száz programmal a baranyai megyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

A háromnapos esemény központi témája a tanulóközösségek és a közösségi tanulás lesz a közlemény szerint. A rendezvény idei eseményein egyebek mellett a művészetekkel, sporttal, környezettel összefüggő tanulás mibenlétével ismerkedhetnek meg az érdeklődők előadásokon, szakvezetéseken, workshopokon, de a fesztivál ideje alatt számos kiállítást, koncertet, filmvetítéseket is tartanak.

Kiemelték: három esztendeje Pécsett több szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy olyan tanulófesztivált szervezzen, "melyben a tanulás a felfedezés, az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése" játszik főszerepet.

Emlékeztettek a közleményben arra, hogy két esztendővel ezelőtt Pécs átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), ennek köszönhető, hogy minden évben tanulófesztivált szerveznek a megyeszékhelyen.

A fesztivál keretében mintegy harminc helyszínen közel száz programon vehetnek részt az érdeklődők, azokról a http://ptf.ckh.hu oldalon olvashatók részletek.

KultúratanulófesztiválPécsBaranya megye