2024.05.21, Kedd
Több mint kétszázötven ingyenes közösségépítő programot tartanak a pécsi Zsolnay-negyedben
Zsolnay Negyed - Facebook - Fotó: Cseri László

Több mint kétszázötven ingyenes közösségépítő programot tartanak a pécsi Zsolnay-negyedben

MTI

2019.10.11. 08:00

Októbertől másfél éven át 266 ingyenes programot tartalmazó sorozatot indít a pécsi kulturális negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Zsolnay Kert címmel hamarosan induló ingyenes programsorozat keretében a közösségépítésben és a tartalmas kikapcsolódásban szeretne aktív szerepet vállalni a ZSÖK - írták.     

A rendezvények célja, hogy új, innovatív szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon és az összefogáson alapuló klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken keresztül minden korosztályt és eltérő élethelyzetű pécsi polgárt megszólítsanak, valamint új közösségekbe vezessék őket.     

A 10 millió forintos, területi operatív programból megvalósuló Zsolnay Kert programjain változatos témákról, egyebek mellett zenehallgatásról, a Zsolnay családról, Pécs történetéről, a babáknak szóló zenéről, természetről tartanak ismeretterjesztő előadásokat.     

Emellett kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a fiatalabb érdeklődők, akik különböző készségfejlesztő játékokkal, társasjátékokkal vagy akár a legmodernebb tudományos LUX vagy BBC micro:bit készletekkel is játszhatnak.     

A húsvéti időszakban több foglalkozás és program várja az ünnepkörhöz kapcsolódva a pécsieket: tartanak kézimunka, gyöngyfűző, origami és kerámia szakkört, de lesz hímestojás-díszítő és digitalizáló klub is.     

Vincze Balázst, a ZsÖK ügyvezetőjét idézve a kommünikében kitértek rá: a programokkal a "klubéletet szeretnék feleleveníteni és újra divatba hozni Pécsen".     

A Zsolnay Kert rendezvénysorozatról bővebb tájékoztatás olvasható a program internetes oldalán, a www.zsolnaynegyed.hu/zsolnaykert oldalon.

KultúraPécsBaranya megyeZsolnay-negyedközösségépítő programZSÖK