2024.04.27, Szombat
A Balázs Elemér Group koncertjével kezdődik a pécsi Metronóm Jazz Klub új évada szeptemberben
Balázs Elemér Group/Facebook

A Balázs Elemér Group koncertjével kezdődik a pécsi Metronóm Jazz Klub új évada szeptemberben

mti

2020.08.27. 17:01

A két évtizedes múltra visszatekintő Balázs Elemér Group koncertjével indul a szintén húsz esztendeje működő pécsi Metronóm Jazz Klub új évada szeptember 17-én a baranyai megyeszékhelyen - közölte az eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK).

A társaság közleménye szerint a jelenleg a Zsolnay Kulturális Negyedben működő legendás pécsi dzsesszklubot 2001-ben az egykori Ifjúsági Házban indította el Kacsányi Éva, aki azóta a pécsi dzsesszélet mozgatórugója, s a ZSÖK programigazgatója lett. A programsorozat célja, tették hozzá, hogy népszerűsítse a dzsesszt, a minőségi élőzenét és pezsgő dzsesszéletet tartson fenn az ismert és feltörekvő művészek rendszeres koncertjeivel.

A közleményben Kacsányi Évát idézve kiemelték: a havonta jelentkező klubnak jelentős a visszatérő közönsége, de szép számmal jönnek új érdeklődők is, akiket sokszor a klubból kifejlődött projektek - például a jelenleg is zajló Pirogránit Esték koncertjei csábítanak be.

A szeptember 17-i, a negyed E78-as koncerttermében megvalósuló produkcióról azt írták, hogy a kétszeres Fonogram-díjas, aranylemezes Balázs Elemér Group hamar hazánk egyik legnépszerűbb dzsesszegyüttesévé nőtte ki magát, rendszeres fellépői hazai és külföldi dzsessz- és világzenei fesztiváloknak.

A beharangozó közleményben kiemelték: a formáció stílusában a női és a férfi hang fontos szerepet játszik, az együttes zenéje dallamos és melodikus, mely széles rétegeket szólít meg. Jellemző művészetükre emellett a különböző népek és kultúrák színes zenei motívumaival való fuzionálás, de a klasszikus reneszánsz és barokk stílus dzsesszel való ötvözése sem áll távol az előadóktól.

Az együttes tizedik stúdiólemezével országos és nemzetközi turnén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját idén.

A koncertről további részletek olvashatóak a zsn.hu oldalon.

KultúraMetrónóm Jazz KlubPécs