2023.11.29, Szerda
Buddhista fesztivált rendeznek a Sikonda-völgyben
Illusztráció: Pixabay

Buddhista fesztivált rendeznek a Sikonda-völgyben

MTI

2023.08.06. 10:00

Az érdeklődők megismerkedhetnek a nagy buddhista iskolák meditációs módszereivel, szertartásaival, tanításaival, valamint a buddhista mozgásművészetekkel és táncokkal.

Először rendeznek buddhista fesztivált Magyarországon, a Sikonda-völgyben, ahol augusztus 11. és 13. között a résztvevők a buddhizmus hagyományait ismerhetik meg előadások, beszélgetések, valamint szertartások, buddhista ülő és mozgásos gyakorlatokon keresztül.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola által szervezett Buddhafeszten az érdeklődők megismerkedhetnek a nagy buddhista iskolák, mint a Théraváda, a Zen és a Tibeti buddhizmus meditációs módszereivel, szertartásaival, tanításaival, valamint a buddhista mozgásművészetekkel és táncokkal - olvasható a szervezők közleményében.

A napi program a hagyományos elvonulásokhoz hasonlóan épül fel, a reggeli, déli, délutáni gyakorlatokat esténként zenei programok zárják.

A rendezvényen előadást tart Laár András zenész, buddhista tanító, valamint Mireisz László, Cser Zoltán, Dobosy Antal, és Farkas Attila Márton, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola oktatói.

A Nagyszínpadon megtartott gyakorlások és előadások mellett a Tan Kapuja Buddhista Főiskola, A Tan Kapuja Buddhista Szakkönyvtár és a Buddha FM is külön helyszínen, különleges programokkal készülnek, a gyerekeket a Tejút Buddhista Pedagógiai Intézet foglalkoztató termében, míg a zen művészetek iránt érdeklődőket pedig a Zen Akadémia helyszínén várják.

KultúraSikondaSikonda-völgyBuddhafeszt