2024.04.27, Szombat
Míves Tojás Múzeum húsvétváró programjai Zengővárkonyban
Fotók: tojasmuzeum.hu

Míves Tojás Múzeum húsvétváró programjai Zengővárkonyban

Forrás: tojasmuzeum.hu

2024.03.27. 08:20

Ajándékba készíthetnek a legváltozatosabb technikákkal húsvéti tojást a festői településen.

Huszonnégy éve, virágvasárnapon nyílt meg a Míves Tojás Múzeum. Azóta minden évben megrendezik a Hímestojás Szeretteinknek programot, amelynek keretében a legváltozatosabb technikákkal készíthetnek húsvéti tojást. 2024-ben is várnak minden érdeklődőt a húsvétiváró és a húsvéti eseményeikre is. A programokról a múzeum oldalán tájékozódhat.
 

Fotó: tojasmuzeum.hu


Különleges múzeum lenyűgöző gyűjteménnyel 

A Míves Tojás Múzeum Zengővárkonyban kapott helyet Magyarország első- és Európában is ritkaságnak számító – állandó hímes tojás kiállításával büszkélkedő muzeális intézményként.
A magángyűjtemény 2000 óta tárja látogatói elé egyedülállóan komplex anyagát. A muzeális intézmény fő gyűjtőköre a Kárpát-medence. Tájegységenként rendszerezve mutatja be a magyar tojásdíszítés megannyi technikáját, sokszínűségét.

A tojásdíszítés sokféleségét a maga teljességében bemutatni kívánó gyűjteményben megtalálhatók az egyszerűbb technikákkal készült népművészeti darabokon kívül a bonyolult, leheletfinoman csipkézettek és a modern iparművészet képviselői is.

Mindezek mellett egész héten minden nap népi játékok  a Tájház udvarán, s látogatható a Míves Tojás Múzeum, a Szalma-kincs-tár és a Tájház gyűjteménye.

KultúraZengővárkony Míves Tojás Múzeum