2024.06.26, Szerda
Százezer nézője volt az idei évadban a Pécsi Nemzeti Színház előadásainak
Fotó: pnsz.hu

Százezer nézője volt az idei évadban a Pécsi Nemzeti Színház előadásainak

Forrás: pnsz.hu

2024.06.10. 11:45

Befejeződött a Chicago musicallel a 2023-24-es színházi évad a Pécsi Nemzeti Színházban. Átadták az Évad Hölgy -és Férfi előadója elismeréseket.

Június 7-én, a nagysikerű Chicago musicallel zárta a 2023/2024-es évadot a Pécsi Nemzeti Színház. A színház tájékoztatása szerint több mint 100.000 néző volt kíváncsi előadásaikra 90 százalékos látogatottság mellett.
A közönségnek a bérletükkel és jegyükkel módjuk volt szavazni az évadban a kedvenc hölgy és férfi előadóművészükre. 

Őket választotta a közönség a legjobbnak

Az online szavazatok összesítése után a legtöbb voksot az Évad Hölgy előadója címre Stubendek Katalin színművész, az Évad Férfi előadója címre pedig Takaró Kristóf színművész kapta. A díjazott művészeket Lipics Zsolt igazgató köszöntötte. A művészek a kitüntető oklevél mellett számos tárgyi jutalomban is részesültek Pécs város színházszerető vállalkozói és szervezetei nagylelkű felajánlásának jóvoltából, akiknek képviselői személyesen adták át a felajánlott ajándékokat az előadás megkezdése előtt, a színpadon rendezett ünnepi alkalomból. Egyedi aranyékszert tervezett a művészek részére a DORO ÉKSZER, borának legjavából adományozott a PTE BORBIRTOK, Hair Spa kezelést ajánlott fel a HITRE Szalon és egy elektromos Volvo autóhasználati hétvégét a SCHNEIDER AUTÓHÁZ.
Sorsolás történt a szavazó Nézők között is. A PTE BORBIRTOK 2020-as Summa cuvée borát Schváb Ferenc vehette át.

KultúraPécsi Nemzeti Színház