2024.04.16, Kedd
Magyar alkotók műveiből nyílt tárlat Izraelben
Illusztráció

Magyar alkotók műveiből nyílt tárlat Izraelben

mti.hu

2019.05.31. 13:18

A legjobb budapesti galériák és a legkiválóbb művészek munkáiból válogattak az izraeli közönség érdeklődésének felkeltésére.

Magyarország a fókuszban címmel magyar alkotók alkotásaiból nyílt válogatás Izrael legnagyobb, Friss festék címmel évente megrendezett képzőművészeti seregszemléjén. A május 30-tól június 3-ig tartó kiállításon és művészeti vásáron külön teremben mutatják be számos magyar művész alkotását a tel-avivi expó egyik kiállítási csarnokában. 

Az ünnepélyes megnyitón Ledényi Attila, a budapesti Art Market alapító igazgatója elmondta, hogy a már harmadik éve zajló együttműködés keretében a legjobb budapesti galériák és a legkiválóbb művészek munkáiból válogattak az izraeli közönség érdeklődésének felkeltésére.  Benkő Levente, Magyarország tel-avivi nagykövete beszédében kiemelte az idén először megrendezett magyar-izraeli kulturális évad eseményeinek sokszínűségét, s ezek sorában a kortárs képzőművészeti kooperáció jelentőségét.

A tárlatot a divat és a közösségi média inspirálta

2017-ben a budapesti Art Marketnek Izrael volt a díszvendége, először abban az évben már Tel-Avivban is bemutatkozhattak a magyar művészek, s ez tavaly is megismétlődött, amikor neves magyar galériák részvételével érkeztek az alkotások. Idén The Viewer, vagyis A néző címmel válogatott a kiállítás kurátora, aki a megfigyelő és a megfigyelt tárgy kapcsolatát helyezte a középpontba.

A tárlatot a divat és a vizuális művészetek találkozási pontja inspirálta, az utóbbi éveknek az a jelensége, hogy a közösségi média platformjainak hatására különös figyelem hárul a stílustrendek és a divat változására, s ez hatással lett az esztétikai élményekre és a képzőművészetekre is.

Országos hírekkiállításMűvészetképzőművészeti kiállításfestmények