2024.03.28, Csütörtök
Csaknem 600 bölcsődei férőhely létesülhet 32 településen
Illusztráció - budakalasz.hu

Csaknem 600 bölcsődei férőhely létesülhet 32 településen

mti.hu

2020.02.05. 11:04

Továbbá kiegészítő támogatásban is részesülhetnek a bölcsődei fejlesztési pályázat nyertesei: előnyben részesülnek a költség- és energiahatékonyságot szem előtt tartó, környezetbarát építési megoldások.

Közel 600 bölcsődei és mini bölcsődei férőhely létesülhet mintegy 3,2 milliárd forintból 32 településen a bölcsődei fejlesztési programban. A folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek száma 2022-re így elérheti a 60 ezret.

Berczik Ábel a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta, ezentúl kiegészítő támogatásban részesülhetnek a bölcsődei fejlesztési pályázat azon nyertesei, akiknek igazoltan legfeljebb 30 százalékos mértékben nőttek meg a tervezett kivitelezési költségei.

 

Előnyben részesülnek a zöld megoldások

Építés, illetve bővítés esetén bölcsődéknél maximum 300 millió forint, mini bölcsőde esetén legfeljebb 75 millió forint igényelhető a kiegészítő támogatásból. Bölcsődeként, mini bölcsődeként működtetett épület újranyitása vagy férőhelybővítéssel járó átalakítás esetén előbbinél 100, utóbbi esetén maximum 50 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok.

Az elbírálási szempontoknál előnyben részesülnek a költség- és energiahatékonyságot szem előtt tartó, környezetbarát építési megoldások. A pályázatokat változatlanul a Magyar Államkincstárhoz lehet benyújtani 2020. március 18-ig.

Országos hírekbölcsődepályázatokzöld megoldások