2024.03.29, Péntek
Baranyában, Fejérben, Somogyban és Tolnában is segítik a rászorulókat
illusztráció - pixabay

Baranyában, Fejérben, Somogyban és Tolnában is segítik a rászorulókat

mti

2020.11.17. 17:41

Védőfelszereléssel, ételosztással és anyagiakkal is támogatják őket.

A koronavírus-járvány első hullámához hasonlóan segítik a rászorulókat a vidéki nagyvárosok önkormányzatai: védőfelszerelést osztanak, ételt visznek az időseknek, és van, ahol anyagi támogatást is nyújtanak.    

Székesfehérváron minden 2020. január 1. után született gyermek és családja számára megemelték a születési támogatást 20 ezerről 50 ezer forintra, az önkormányzat 2021-ben is ad ötezer forintos támogatást a 65 éven felüli fehérváriaknak, illetve jövőre is stabilan folyósítja a fehérvári kulturális intézményekben dolgozók bérkiegészítését - közölte Cser-Palkovics András polgármester. Az önkormányzat az időseknek a tüdőgyulladás elleni védőoltás beadásának háziorvosi költségét, a kisgyermekeknek a rotavírus elleni és a B-típusú agyhártyagyulladás elleni védőoltások beadásának háziorvosi költségét átvállalja.     

Kaposváron a járványügyi intézkedések szigorúbb betartatását rendelte el Szita Károly polgármester. A somogyi megyeszékhelyen egy hét alatt megduplázódott a koronavírus okozta megbetegedések száma, ezért fokozottabban ellenőrzik a kormány és az önkormányzat járványügyi szabályainak betartását - tudatta a polgármesteri hivatal. A város a kórházi dolgozók szűrésére kétezer, a koronavírus kimutatására alkalmas gyorstesztet vásárolt a Kaposi Mór Oktató Kórháznak.   

Szekszárdon az önkormányzat folyamatosan pótolja az intézmények védőeszközeit - tudatta Ács Rezső polgármester. Azt írta, 3000 FFP-2-es, 12 ezer orvosi maszk, 36 ezer gumikesztyű és 370 liter fertőtlenítőszer beszerzése van folyamatban. Közlése szerint határozott a közfoglalkoztatás támogatásáról.   

Pécsen az önkormányzat egyeztet a szociális területen érintett intézményekkel és a szférában működő civil szervezetekkel, hogy megállapítsák, hol van szükség beavatkozásra - közölték. Egyebek mellett a Magyar Vöröskereszttel karöltve azon dolgoznak, hogy a karanténba került nehéz sorsú családok élelmiszerhez jussanak.

Országos hírekKoronavírusszociális program