2024.03.19, Kedd
Koronavírus: Meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét
pexels

Koronavírus: Meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét

ITM

2021.03.03. 11:27

A közlekedési szolgáltatók a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő további 60 napig elfogadják a diákigazolványokat – jelentette be Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, az intézkedésnek köszönhetően a köznevelésben tanulók a 2019/2020-as tanév érvényesítő matricát, a felsőoktatásban hallgatók pedig a 2019/2020-as tanév I. és II. féléves matricát, illetve a 2020/2021-es tanév I. féléves matricát is használhatják.

 

Fontos, hogy az emberek alkalmazzák a védekezés már jól bevált módszereit

Schanda Tamás kifejtette: más országokhoz hasonlóan hazánkban is meredeken emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. „Csak a megfelelő átoltottság elérésével tudjuk legyőzni a vírust, de addig is mindent meg kell tennünk, hogy fékezzük a terjedését. Éppen ezért a diákok, hallgatók, az iskolák és a felsőoktatási intézmények munkatársai védelme érdekében csökkentjük az érintkezéssel járó ügyintézési terhet” – mondta.

Schanda Tamás emlékeztetett: jelenleg ötfajta vakcina áll a magyar emberek rendelkezésére, és mindenki, aki regisztrált, megkaphatja az első oltást húsvétig, de továbbra is fontos, hogy az emberek alkalmazzák a védekezés már jól bevált módszereit.

„Viseljünk maszkot, tartsunk legalább 1,5 méter távolságot, és törekedjünk a személyes találkozások gyakoriságának csökkentésére”

– hívta fel a figyelmet a miniszterhelyettes.

Országos hírekdiákigazolványKoronavírus