2024.07.24, Szerda
Fákat ültetnek a Föld napja alkalmából
illusztráció - pixabay

Fákat ültetnek a Föld napja alkalmából

MTI

2021.04.22. 11:29

A 10 millió Fa Alapítvány kezdeményezésében az elektromos közösségi autózókat is a faültetés támogatására buzdítják.

Elültette a 100 ezredik fáját a 10 millió Fa Alapítvány, amely az április 22-i Föld napja alkalmából akcióhetet is hirdet. A szervezet szerdai tájékoztatása szerint "az idén elmaradó ballagásokra gondolva, Kovács Gyula Tündérkertjéből származó őshonos gyümölcsfákat" ültetnek. A megmozdulás csütörtökön a Föld napján veszi kezdetét.


A kizárólag önkéntesekből álló, 160 településen jelen lévő országos közösség támogatói között a cégek mellett megjelentek a helyi önkormányzatok és egy egyház is. A Gurulj a Fákért! elnevezésű kezdeményezésben az elektromos közösségi autózókat is a faültetés támogatására buzdítják.


A 2019-ben megalakult szervezet több tízezer önkéntese és 50-60 ezer követője hisz abban, hogy a klímaváltozásra faültetéssel lehet a leggyorsabban válaszolni.

A járvány azonban lassította a tervek megvalósítását, a közösség tavaly nyáron egyszerre két kampányt is indított, hogy behozzák a lemaradást.
Az alapítvány összefogott Budapest e-carsharing szolgáltatójával is.

A közösségi elektromos autót használók minden vezetéssel töltött perce után 1 forint érkezik a fák ültetésére szánt kasszába, amit a cég  megdupláz. Az összegyűlt pénzből őszre tervezik a következő faültetést.

Országos hírekFöld napjafaültetés