2024.03.29, Péntek
Újabb enyhítések: megszűnik a kötelező közterületi maszkviselés
illusztráció - pixabay

Újabb enyhítések: megszűnik a kötelező közterületi maszkviselés

mti

2021.05.21. 13:38

Folyamatosan javulnak a járványügyi adatok, az aktív fertőzöttek száma 110 ezerre csökkent.

Az ötmilliomodik beoltott után lép életbe az újraindítás újabb fokozata - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.    

Gál Kristóf elmondta, hogy - egyebek mellett - megszűnik a kijárási tilalom, az üzletek és éttermek nyitvatartási korlátozása, valamint a közterületi maszkviselés kötelezettsége. A részleteket szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben fog megjelenni - tette hozzá a szóvivő.   

"Az, hogy idáig eljuthattunk, mindannyiunk eredménye" - fogalmazott Gál Kristóf, majd a rendőrség nevében megköszönte a lakosság együttműködését, türelmét és megértését. Elmondta, a fennmaradó kevés korlátozáshoz továbbra is kérik az emberek eddig tapasztalt fegyelmezettségét, mivel "csak így őrizhetjük meg az eddig elért eredményeket".

Folyamatosan javulnak a járványügyi adatok, az aktív fertőzöttek száma 110 ezerre csökkent, már csak 1645 beteget kezelnek kórházban, és 195-en vannak lélegeztetőgépen. Már 4 898 866-an kaptak védőoltást, 2 886 292 ember pedig immunizáltnak tekinthető az operatív törzs adatai szerint.

Országos hírekKoronavírus