2024.07.19, Péntek
Országos egyetemes villamosenergia-szolgáltatóvá válik az MVM csoport
Illusztráció: unsplash.com

Országos egyetemes villamosenergia-szolgáltatóvá válik az MVM csoport

MTI

2022.02.25. 11:00

Megveszi az MVM Zrt. az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, a tranzakció zárása után az MVM csoport nyújtja a teljes hazai egyetemes szolgáltatást a földgáz- és a villamos energia területén valamennyi lakossági ügyfélnek - közölte az E.ON Hungária csoport és az MVM csoport csütörtöki közös közleményében.

A tranzakció zárását a szükséges engedélyek megszerzését és hasonló tranzakciókban szokásos zárási feltételek teljesítését követően 2022 tavaszára tervezik a felek. A tájékoztatás szerint a tranzakció a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon csaknem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az E.ON Áramszolgáltató Kft.-től. Az érintett ügyfeleknek egyelőre semmilyen teendője nincs, a megszokott módon intézhetik ügyeiket, a változásokról pedig folyamatos tájékoztatást kapnak.

Az értékesítés nem érinti az E.ON Hungária csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást.

Az MVM csoport elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a tranzakció eredményeként az MVM Csoport végzi a teljes egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást Magyarországon.

"A történelminek is mondható portfólió-bővülésnek köszönhetően az MVM már közel 10 millió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határainkon túl" - fogalmazott Czepek Gábor.

Az E.ON Hungária csoport több mint két évtizede van jelen Magyarországon. A vállalat a jövőben is azért dolgozik, hogy több millió ügyfele számára biztosítsa a megbízható villamos- és gázhálózati szolgáltatást, kiszolgálja versenypiaci ügyfeleit, és fenntartható energetikai szolgáltatásaival partnerük legyen a most zajló energiaátmenetben - hangsúlyozta Kiss Attila, az E.ON Hungária csoport elnök-vezérigazgatója.

A közlemény szerint az E.ON Áramszolgáltató Kft. értékesítése illeszkedik a nemzetközi E.ON csoport és az E.ON Hungária csoport növekedési stratégiájába. A következő másfél évben a két vállalat megosztja egymás között a szolgáltatás technikai feltételeinek biztosítását annak érdekében, hogy az átállás jól szervezett módon, gördülékenyen történjen.

Az MVM az E.ON Hungária 25 százalákos tulajdonosa, a mostani megállapodás támogatja a vállalatcsoportok hosszú távú stratégiáját és hozzájárul portfólióik optimalizálásához - áll a közleményben.

Országos hírekáramellátásvillamosenergialakosság