2024.07.24, Szerda
Katasztrófavédelem: 230 településen folytatódik a szúnyogirtás
Illusztráció, unsplash.com

Katasztrófavédelem: 230 településen folytatódik a szúnyogirtás

MTI

2022.05.31. 12:00

A héten 11 megye 230 településén folytatódik az szúnyogirtási program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben az időjárás miatt korábban elmaradt beavatkozásokat pótolják, illetve tovább zajlanak a beavatkozások a Tisza-tónál és Csongrád-Csanád megye folyóparti településein is - tartalmazza a közlemény.

Ugyanakkor, megkezdődik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés Baja és Mohács térségében, a Csepel-szigeten és környékén, Budapesten pedig biológiai módszerrel lépnek fel a szúnyoglárvák ellen - tették hozzá.

Mint írták: az elmúlt napok változékony időjárása után a felmelegedés hatására várható a vérszívók tömeges megjelenése, ezért a következő napokban folytatódik az intenzív védekezés.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a jelenlegi esős időszakban a lakosság különösen sokat tehet a szúnyogok elterjedése ellen. Ezért érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, a virágcserepekben, vödrökben megálló vizet kiönteni.

A katasztrófavédelem weboldalán a "lakosság - szúnyoggyérítés" menüpontban érhető el a szúnyoggyérítés heti programja - olvasható a közleményben.

Országos hírekKatasztrófavédelemszúnyogirtásszúnyoggyérítés