2024.03.28, Csütörtök
A csütörtöki autómentes napon bármennyit lehet vonatozni egyetlen jeggyel
Illusztráció, unsplash.com

A csütörtöki autómentes napon bármennyit lehet vonatozni egyetlen jeggyel

MTI

2022.09.19. 11:00

A csütörtöki autómentes napon egyetlen jeggyel egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén - tudatta a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

Vitézy Dávid a bejegyzésben kifejtette, hogy

ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jegyet vált, azzal a nap végéig utazhat az egész országban.

Hozzátette: a gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap.

A 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatók lesznek a nap végéig országosan - jelezte.

A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól; a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes. Az akció részletei itt érhetők el: mav.hu/egyjeggyel - hívta fel a figyelmet Vitézy Dávid.

Országos hírekMÁVvonatutazásAutómentes Nap