2024.03.19, Kedd
MÁV: szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló matricával ellátott diákigazolványok
Illusztráció, pixabay.com

MÁV: szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló matricával ellátott diákigazolványok

MTI

2022.11.30. 10:20

Szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok a MÁV-Volán-csoport járatain.

A MÁV azt közölte az MTI-vel, hogy az előző tanévben, illetve annak második félévében kiadott érvényesítő matricákkal ellátott diákigazolványokat még szerdán elfogadják a MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatain.

Hozzátették: december 1-től már csak a 2022/2023-as tanévre, vagy annak első félévére szóló érvényesítő matricákkal ellátott diákigazolványokkal lehet utazni.

Jelezték, hogy korábban egy hónappal - október 31. helyett november 30-ig - hosszabbították meg az előző tanéves érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok érvényességi idejét a közlekedési szolgáltatóknál.

December 1-jétől a köznevelésben a 2022/2023-as tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2022/2023-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokkal lehet kedvezményesen utazni a MÁV-Volán-csoport járatain.

A diákkedvezmények jogosulatlan igénybevétele esetén ugyanúgy pótdíjat kell fizetni, mint jegy nélküli utazáskor - áll a MÁV közleményében.

Országos hírekMÁVdiákigazolványHÉVVolánbusz