2024.04.27, Szombat
Idén százhúsz intézményt támogat az OkosÓvoda Program
Illusztráció, unslpash.com

Idén százhúsz intézményt támogat az OkosÓvoda Program

MTI

2023.11.09. 15:53

Százhúsz óvoda és bölcsőde alakíthatja ki ingyenesen a honlapját az OkosÓvoda Program pályázati támogatásával az idén - tájékoztatta a programot üzemeltető Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) csütörtökön az MTI-t.

A weboldalak fejlesztik a szülők és a pedagógusok digitális neveléssel kapcsolatos tudását és a médiaműveltségét, hozzájárulnak a szülők és az intézmények közötti hatékonyabb kommunikációhoz - hívta fel a figyelmet a KIFÜ.

A szervezet kiemelte, hogy a program a digitális hozzáférés mellett a nyertes pályázatot benyújtó intézmények munkatársai számára honlapszerkesztői képzést is biztosít.

Az ügynökség közölte: a pályázat benyújtásának követelményévé vált a "DigiMini" kutatási napló elkészítése, amely az óvodás korosztály okoseszköz-használati szokásairól ad pontosabb képet. Az óvodapedagógusok által beküldött adatokat és a gyakorlati eseteket, feljegyzéseket szakemberek összesítik, az eredményt összegző jelentés várhatóan év végén lesz elérhető - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a korábbi sikeres pályázatok eredményeként az elmúlt években több mint 500 intézmény számára vált elérhetővé az ingyenesen, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból kialakítható honlap.

Országos hírekóvodaOkosÓvoda Program