2024.03.28, Csütörtök

Szüreti nyitott pincék rendezvénysorozatot tartanak a hétvégén Palkonyán

MTI

2017.09.28. 11:01

Kulturális és gasztronómiai programra, valamint több pécsi zenekar koncertjére várják a résztvevőket pénteken és szombaton a Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék rendezvénysorozatára.

Rechnitzer Szilvia a második alkalommal megrendezendő kezdeményezésről elmondta, hogy az országos műemléki védettséget élvező palkonyai pincesoron 9 helyszínen lehet majd bort kóstolni, a szőlőhegyen pedig 15 perces erdei sétával elérhető borteraszt alakítanak ki.


A kóstolópoharat a helyszínen 1500 forintért lehet megvásárolni, és az egyúttal tartalmaz három szabadon felhasználható, bármelyik pincénél beváltható kóstolójegyet is.


Péntektől a palkonyai és környékbeli termelők kínálják portékáikat, szombat délután a többi között zenés szüreti traktoros felvonulást tartanak néptáncosok részvételével.


 A közönség szórakoztatásáról idén pécsi zenekarok, köztük a Pixel Plants, a Brass&Roll, és a Lékkör gondoskodik - tette hozzá Rechnitzer Szilvia, aki ezer fő alatti látogatószámra számít a hétvégén.

 


 A festői szépségű dél-baranyai település híres és kedvelt pünkösdi nyitott pincék rendezvénysorozatát 1994 óta minden év pünkösdvasárnapján tartják meg több ezer látogató részvételével.
 

AktuálisborPalkonyaPalkonyai Szüreti Nyitott Pince