2024.06.16, Vasárnap

Ismét a pécsi professzort jelölték a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének

mti

2017.03.10. 13:05

Egyetlen jelöltként a jelenlegi vezetőt, Kollár Lajost jelölték a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöki posztjára.

Az MVSZ tisztújító közgyűlésére március 30-án kerül sor - áll az MVSZ közleményében. A civilben érsebész professzor 2013 óta vezeti a szövetséget.

"Rendkívüli öröm számomra, hogy újra jelöltek, mert így lehetőségem van rá, hogy folytassam azt a munkát, amelyet az előző olimpiai ciklusban elkezdtünk, és amelynek eredményei már megmutatkoztak olimpikonjaink sikeres szereplésében, az utánpótlás-bázis szélesedésében és a magyar vitorlás sport anyagi és szervezeti hátterének megszilárdításában" - mondta Kollár Lajos. 

A nyilvánosságra hozott jelöltlista szerint az elnöki pozícióra csak Kollár Lajost jelölték, az elnökségi tagságra 13-an pályáznak. 

Kollár Lajos a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának társprofesszora, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Komplex Sport Teljesítménydiagnosztikai és Fizioterápiás Kutatóközpontjának vezetője.

Az MVSZ elnöke, akit 2016-ban a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntettek ki, fiatal kora óta vitorlázik, versenyez, a Tabu nevű klasszikus 40-es cirkáló tulajdonosa és kormányosa.

PécsAktuálisPécsi TudományegyetemMagyar Vitorlás SzövetségelnökprofesszorKollár Lajosvitorlázás