2023.12.04, Hétfő

Több száz önkormányzat jutott szociális tűzifához a Mecsekerdő Zrt. jóvoltából

mti

2017.03.04. 20:18

A Mecsekerdő Zrt. több mint 12 ezer köbméter tüzelőt szállított 225 önkormányzatnak a februárban zárult szociális tűzifa-program keretében.

Szauer Melinda közölte: a cég erdészetei összesen 12 073 köbméter kemény lombos - elsősorban bükk, tölgy, akác és csertölgy - tűzifát szállítottak az igénylő településekre mintegy 181 millió forint értékben.

A Mecsekerdő Zrt. tavaly júniusban kezdte a faanyagszállítást, hogy azt a téli időszakban száraz állapotban és a hideg időjárásra tekintettel minél hamarabb tudják kiszállítani - idézte fel.

Szauer Melinda emlékeztetett arra, hogy a szociálisan rászorulók téli fűtését megkönnyítő, 2011-ben indult program keretében az ötezer lakosnál kisebb települések önkormányzatai kapnak támogatást az államtól, amelyből térítésmentes tüzelőanyagot biztosíthattak az érintetteknek.

A Belügyminisztérium pályázatában meghatározott minőségű tűzifát az erdőgazdaság köbméterenként nettó 15 ezer forintos áron bocsátotta a kedvezményezett önkormányzatok rendelkezésére, a településeket a pályázat önrészének vállalásán túl a megrendelt mennyiség kiszállítási költsége terhelte - részletezte.

AktuálisBaranya megyeszociális tűzifa Mecsekerdő Zrt.önkormányzat