2024.04.14, Vasárnap

Mecsekerdő Zrt.

Növelik a folyamatos erdőborítású területet a Kelet-Mecsekben

2022.03.23

Helyi hírek

A Kelet-Mecsekben a következő tíz évben magvalósuló erdőfelújítások során elegyes erdők kialakítását tervezik, mert a magasabb fokú biodiverzitásuk nemcsak változatos erdőképet eredményez, hanem jelentősen növeli a klímaváltozással szembeni ellenállóképességüket is.

Eucharisztikus emlékkeresztet állítottak a Mecsekben

2021.09.08

Helyi hírek

Az emlékkereszt olyan helyre került, amelyet több zarándokút érint, és népszerű kirándulási célpont a természetjárók, kirándulók körében.

Játékokkal, emlékgyűjtéssel és kisfilmekkel ünneplik a mecseki erdei iskolák negyed évszázados fennállását

2021.03.20

Helyi hírek

Huszonöt esztendeje zajlik a környezeti nevelés a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláiban, ennek alkalmából az online oktatásban is felhasználható izgalmas játékokat és ismeretterjesztő sorozatokat készít, valamint közös emlékgyűjtésre hív a baranyai társaság.

Az erdő rejtett kincseit bemutató tanösvény nyílt a Nyugat-Mecsekben

2020.06.14

Gazdaság

Az erdei élővilágot és az erdő rejtett kincseit bemutató új tanösvényt adott át a Mecsekerdő Zrt. szombaton a baranyai Hetvehelyen. Az eseményen az erdőkért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a környezeti nevelés egyre nagyobb hangsúlyt kap az erdőgazdaságok tevékenységében.

Orfűre látogat a fakitermelők viadala

2017.06.16

A Husqvarna Magyarország idén a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével szervezi meg az V. Országos Fakitermelő Versenyét június 17-én, amely a WLC (Fakitermelő Világbajnokság) mintájára és szabályai szerint kerül megrendezésre.