2024.04.16, Kedd

Több száz kiló egérrágta élelmiszert találtak Vásárosdombón

mti

2017.04.19. 17:09

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei április elején több mint 200 kilogramm egérrágta és több éve lejárt szavatosságú élelmiszert találtak a Baranya megyei Vásárosdombón egy kisboltban.

A közlemény szerint súlyos higiéniai hiányosságok miatt az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették és elrendelték 105 javarészt lejárt, továbbá nem nyomon követhető, illetve egérrágta élelmiszer megsemmisítését.

Az eljárásban milliós nagyságrendű bírság várható - hangsúlyozta a Nébih. A tájékoztatás szerint az eladótér, a raktárak és a kézmosó helyiség szennyezett volt, a penészes falakról hullott a vakolat és a festék. A koszos polcokon a termékek egy része is poros volt, a kenyereket, péksüteményeket piszkos rekeszekben, a földön tárolták - részletezték.

A bolt minden helyiségében rágcsáló jelenlétére utaló nyomokat talált a Nébih, a hivatal munkatársai egérrágta sertészsírt, háztartási kekszet és kenyeret is találtak.

Az üzletben több polcra az élelmiszerek közé is irtószereket helyeztek ki a dolgozók, akiknek egészségügyi könyvei 2015-ben lejártak - álla a közleményben.

 

Forrás: MTI

AktuálisBaranya megyenébihélelmiszerbiztonságVásárosdombólejárt szavatosság